Αρχειο

«Ομαλά και στην ώρα τους οι Πανελλαδικές»

Σε εξέλιξη η συνεδρίαση των προέδρων της ΕΛΜΕ

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ο υπουργός Παιδείας Κωσταντίνος Αρβανιτόπουλος δεσμεύτηκε εκ νέου ότι οι Πανελλαδικές εξετάσεις θα διεξαχθούν ομαλά και στην ώρα τους, ενώ οι καθηγητές ζητούν τη συμπαράσταση της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ και όλων των κλάδων των εργαζομένων ώστε την Παρασκευή, ανήμερα των εξετάσεων, να κηρυχθεί 24ωρη γενικότερη απεργία σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την επιστράτευση.

«Ο Πρωθυπουργός και η Κυβέρνηση προχώρησαν σε μία επιβεβλημένη απόφαση, για να διαφυλάξουν την προσπάθεια των νέων που διαγωνίζονται στην πιο δύσκολη εξέταση της ζωής τους» δήλωσε ο κ. Αρβανιτόπουλος, προσθέτοντας πως «ύψιστο καθήκον όλων είναι η δημιουργία κλίματος ηρεμίας για την ολοκλήρωση της κοπιώδους προσπάθειας των παιδιών». «Τώρα προέχει η άσκηση του καθήκοντος και η ομαλή διεξαγωγή των Πανελλαδικών Εξετάσεων, αυτό άλλωστε επιθυμεί η ελληνική κοινωνία» σημείωσε ο υπουργός Παιδείας, ευχόμενος «καλή επιτυχία στους μαθητές και καλή δύναμη στους εκπαιδευτικούς».

Εν τω μεταξύ σε εξέλιξη βρίσκεται η συνεδρίαση των προέδρων των τοπικών ενώσεων των καθηγητών, που –κατά μεγάλη πλειοψηφία- έχουν εξουσιοδοτηθεί από τις γενικές συνελεύσεις να στηρίξουν την εισήγηση της ΟΛΜΕ για απεργιακές κινητοποιήσεις. Υπενθυμίζεται ότι από τις 12 το μεσημέρι έχει τεθεί σε ισχύ η επιστράτευση των εκπαιδευτικών, προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή διεξαγωγή των Πανελλαδικών.

Λ.Χ.