Αρχειο

Απασχόληση για 10.000 άνεργους στον τουρισμό

«Επιταγή εισόδου» στην εργασία για ανέργους ως 29 ετών

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Το πρόγραμμα απασχόλησης στον τουριστικό τομέα  για 10.000 ανέργους έως 29 ετών παρουσίασαν σήμερα ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, και η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη.

Η δράση με τίτλο «Επιταγή εισόδου στην αγορά εργασίας για ανέργους νέους του τουριστικού τομέα ηλικίας ως 29 ετών» έχει προυπολογισμό 39 εκατ. ευρώ και χρηματοδοτείται από το επιχειρησιακό πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» με πό­ρους της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Την υλοποίηση του προγράμματος έχουν αναλάβει ο ΣΕΤΕ και η ΕΕΔΕ. Ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ, Ανδρέας Ανδρεάδης, τόνισε ότι «το πρόγραμμα επιταγή εισόδου στην αγορά εργασίας θα προσφέρει σε 10.000 νέους και νέες ανέργους θεωρητική κατάρτιση και πρακτική άσκηση, εφοδιάζοντάς τους με τα απαραίτητα προσόντα, δίνοντάς τους ταυτόχρονα προοπτική απασχόλησης στο δυναμικότερο τομέα της ελληνικής οικονομίας». Από το πρόγραμμα θα ωφεληθούν 2.000 άνεργοι απόφοιτοι Πανεπιστημίων και ΤΕΙ και 8.000 άνεργοι απόφοιτοι υποχρεωτικής, δευτεροβάθμιας και μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Στο πρόγραμμα υπάρχει ρήτρα απαγόρευσης των απολύσεων, καθώς προβλέπεται ότι «οι επιχειρήσεις πρακτικής άσκησης μόνιμης λειτουργίας οφείλουν να απασχολούν την ημερομηνία υπογραφής της τριμερούς σύμβασης το ίδιο αριθμό προσωπικού με αυτό που απασχολούσαν την ίδια ημερομηνία του προηγούμενου έτους».

Για τους αποφοίτους πανεπιστημίων και ΤΕΙ, το επίδομα θεωρητικής κατάρτισης φθάνει συνολικά τα 400 ευρώ (συμπεριλαμβανομένων των νομίμων κρατήσεων), ενώ το επίδομα πρακτικής άσκησης ανέρχεται συνολικά σε 2.300 ευρώ (συμπεριλαμβανομένων των νομίμων κρατήσεων). Για τους αποφοίτους υποχρεωτικής, δευτεροβάθμιας και μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, το επίδομα θεωρητικής κατάρτισης είναι 400 ευρώ, ενώ το επίδομα πρακτικής άσκησης για κάθε καταρτιζόμενο είναι 2.000 ευρώ.

Γ.Τ.