Αρχειο

Ο καιρός σήμερα

Δευτέρα 6 Μαΐου

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Αίθριος καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πυκνότερες, με τοπικές βροχές στην Ήπειρο, τη Δυτική Μακεδονία και τη Θράκη και καταιγίδες τις θερμές ώρες της ημέρας στα δυτικά και βόρεια ορεινά αναμένονται για σήμερα Δευτέρα του Πάσχα. Παράλληλα, θα ενισχυθούν οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο.

Στη βόρεια Ελλάδα η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 30 βαθμούς, στην κεντρική και νότια Ελλάδα από 22 έως 31 βαθμούς, στη δυτική Ελλάδα από 19 έως 31 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 20 έως 27 βαθμούς και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα από 21 έως 29 βαθμούς.

Στο Αιγαίοι οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ ενώ μετά το απόγευμα στο βορειοανατολικό Αιγαίο σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο από νότιες-νοτιοανατολικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ και στον Πατραϊκό από ανατολικές διευθύνσεις ισχυροί 6 μποφόρ, όπου μετά το μεσημέρι αναμένεται σημαντική εξασθένησή τους.

Στην Αττική θα επικρατήσει ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 31 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα ανατολικά και βόρεια δεν θα ξεπεράσει τους 27 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα ανατολικά μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ, ενώ στο Σαρωνικό μέτριοι 4-5 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη θα υπάρχουν αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πυκνότερες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς, όπου τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς έως σχεδόν μέτριους 4 μποφόρ.

Δ.Α.