Αρχειο

Υψηλές θερμοκρασίες και τοπικές καταιγίδες

Η αστάθεια στα κεντρικά και βόρεια ορεινά

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
40473-86165.jpg

Γενικά αίθριος θα είναι σήμερα, Μεγάλο Σάββατο, ο καιρός στη χώρα, με υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες. Αστάθεια θα παρουσιαστεί τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες, με τοπικές καταιγίδες στα κεντρικά και κυρίως στα βόρεια ορεινά.

Στην Αττική, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, αν και θα παρουσιαστούν τοπικές νεφώσεις κυρίως στα βόρεια τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 32 βαθμούς κελσίου. Στις παραθαλάσσιες περιοχές η μεγίστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις που το μεσημέρι θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά. Βελτίωση θα υπάρξει το βράδυ. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 30 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ιονίου, ήπειρος, δυτική στερεά, δυτική Πελοπόννησος. Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά της ηπείρου. Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 12 έως 32 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος. Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχτούν τοπικές νεφώσεις οπότε θα εκδηλωθούν μεμονωμένοι όμβροι στα ορεινά κυρίως της Θεσσαλίας.

Κυκλάδες, Κρήτη. Καιρός: Γενικά αίθριος. Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 15 έως 29 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού αιγαίου, Δωδεκάνησα. Καιρός: Γενικά αίθριος και μόνο στα βόρεια θα υπάρχουν αραιές νεφώσεις. Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 16 έως 30 βαθμούς κελσίου.

Λ.Χ.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ