Αρχειο

Απεργιακή Πρωτομαγιά

Κινητοποιήσεις, διαδηλώσεις

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
40278-85799.jpg

Με γενική απεργία τιμούν την εργατική Πρωτομαγιά οι ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ. Σ’ όλη τη χώρα έχουν προγραμματιστεί απεργιακές συγκεντρώσεις από κοινού με τα Εργατικά Κέντρα, τις Ομοσπονδίες και τα Ν. Τμήματα της ΑΔΕΔΥ. Στην Αθήνα η συγκέντρωση θα γίνει στις 11:00 π.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ χωριστή συγκέντρωση θα πραγματοποιήσει στις 10.30 το ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα. Κλειστοί θα είναι από τις 8 το πρωί αρκετοί δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και σε άλλους δήμους της Αττικής, προκειμένου να πραγματοποιηθούν χωρίς προβλήματα οι προγραμματισμένες συγκεντρώσεις. Η Τροχαία θα κάνει διακοπές και εκτροπές της κυκλοφορίας γύρω από την Πλατεία Συντάγματος, την Πλατεία Κλαυθμώνος, το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο (Πατησίων), την Πλατεία Καραϊσκάκη στον Πειραιά, στο Άγαλμα των Μεταλλωρύχων στο Λαύριο και στην Κεντρική Πλατεία της Ελευσίνας. Με εντολή της αστυνομίας, οι σταθμοί του μετρό, Πανεπιστήμιο, Σύνταγμα, Ευαγγελισμός και Μέγαρο Μουσικής θα παραμείνουν κλειστοί από τις 9 το πρωί. Θα δοθούν ξανά στην κυκλοφορία μετά από νέα εντολή της ελληνικής αστυνομίας.

Τα ΜΜΜ

Οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς θα συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις με στάσεις εργασίας σε μετρό, ηλεκτρικό σιδηρόδρομο, λεωφορεία, τρόλεϊ και 24ωρη απεργία σε προαστιακό και τρένα.

Συγκεκριμένα, οι συρμοί του μετρό και του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου θα παραμείνουν ακινητοποιημένοι από την έναρξη της βάρδιας έως και τις 9.00 π.μ., ενώ οι συρμοί του μετρό για το υπόλοιπο της ημέρας θα τερματίζουν στο σταθμό Δ. Πλακεντίας, λόγω της 24ωρης απεργίας στον προαστιακό. Τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ δεν θα κυκλοφορούν από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9.00 π.μ. και από τις 21.00 έως τη λήξη της βάρδιας. Εκτός λειτουργίας θα είναι και ο προαστιακός σιδηρόδρομος.

Στη Θεσσαλονίκη

Θα πραγματοποιηθούν τρεις συγκεντρώσεις και Στάση εργασίας στα λεωφορεία του ΟΑΣΘ. Στις 10.30 θα πραγματοποιηθεί η συγκέντρωση του ΕΚΘ και της ΕΔΟΘ στο Εργατοϋπαλληλικό κέντρο, ενώ την ίδια ώρα το ΠΑΜΕ καλεί σε συγκέντρωση στην πλατεία Αρχαίας Αγοράς. Στις 10.00 είναι η συγκέντρωση στην Καμάρα των πρωτοβάθμιων σωματείων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ατόμων του αντιεξουσιαστικού χώρου. Χωρίς λεωφορεία θα μείνει η Θεσσαλονίκη σήμερα καθώς οι εργαζόμενοι συμμετέχουν στην απεργιακή κινητοποίηση της ΓΣΕΕ. Πιο συγκεκριμένα η στάση εργασίας θα ξεκινήσει από την έναρξη της βάρδιας ως τις 09.00 το πρωί και από τις 21.00 το βράδυ ως τη λήξη της βάρδιας. Η νυχτερινή γραμμή 78 Ν "ΚΤΕΛ - Αεροδρόμιο" θα λειτουργήσει κανονικά από τις 22.30 ως τις 06.25.

Στην Πάτρα

Έχουν προγραμματιστεί δύο συγκεντρώσεις και αντίστοιχες πορείες. ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ θα συγκεντρωθούν μπροστά από το Εργατικό Κέντρο και στις 10.30 το πρωί θα ξεκινήσει η πορεία τους ενώ το ΠΑΜΕ θα συγκεντρωθεί και θα κάνει πορεία με αφετηρία την πλατεία Γεωργίου την ίδια ώρα.

Στα νοσοκομεία

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα δημόσια νοσοκομεία, καθώς γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό θα συμμετάσχουν στην απεργία της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ). Κλειστά θα παραμείνουν τα φαρμακεία του Πειραιά, καθώς ο τοπικός Φαρμακευτικός Σύλλογος αποφάσισε να συμμετάσχει στην απεργία. Για τα υπόλοιπα φαρμακεία της χώρας η αργία της Πρωτομαγιάς μεταφέρεται την Τρίτη 7 Μαΐου, ημέρα που τα φαρμακεία του Πειραιά θα λειτουργήσουν κανονικά.

Χωρίς πλοία

Λόγω της κινητοποίησης που έχει κηρύξει η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία με αφορμή τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς, τα πλοία παραμένουν δεμένα από τις 00:01 μετά τα μεσάνυχτα της Μεγάλης Τρίτης έως τις 00:00 τα μεσάνυχτα της Μεγάλης Τετάρτης.

Ανοικτή η αγορά

Τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά, καθώς επισήμως η σημερινή αργία μεταφέρθηκε για την Τρίτη του Πάσχα.

Λ.Χ.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ