Αρχειο

Πρωτομαγιά και Πάσχα χωρίς τρένα

Χειρόφρενο για τα μέσα μαζικής μεταφοράς

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Η συμμετοχή των σιδηροδρομικών στην πανεργατική απεργία αφήνει την χώρα χωρίς τρένα στο προαστιακό και εθνικό δίκτυο. Ταυτόχρονα, η 24ωρη απεργία που κήρυξαν οι εργαζόμενοι των σιδηροδρόμων την Κυριακή του Πάσχα και η στάση εργασίας των υπαλλήλων του προαστιακού το Μεγάλο Σάββατο από τις 18.00 αναμένεται να δυσχεραίνουν τις μετακινήσεις των πολιτών. 

Στα αιτήματα και τις διεκδικήσεις των εργαζομένων περιλαμβάνονται η διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα και όχι η ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, και της εταιρίας συντήρησης τροχαίου υλικού, η υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας, η εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας, η καταβολή του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας καθώς και η κατάργηση της διπλής παρακράτησης του 25% των αποδοχών.

Σύμφωνα με τις αποφάσεις των συνδικάτων την Πρωτομαγιά δεν θα κυκλοφορήσει κανένα τρένο στο εθνικό και προαστιακό δίκτυο, τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα κυκλοφορήσουν από τις 09.00 έως τις 21.00, και το Μετρό θα λειτουργήσει από τις 09.00. Υπενθυμίζεται πως κατά τη διάρκεια των απεργιών των εργαζομένων του ΟΣΕ δεν υπάρχει σύνδεση του Μετρό με το αεροδρόμιο.

Δ.Α.