Αρχειο

Μεταστέγαση των Ρομά Χαλανδρίου

Θα μεταφερθούν κοντά στο Νομισματοκοπείο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
39782-84943.jpg

Ιστορική χαρακτήρισαν την απόφαση για τη μεταστέγαση των Ρομά Χαλανδρίου σε παρακείμενο δημόσιο χώρο τόσο ο Πολιτιστικός Σύλλογος των Ελλήνων Τσιγγάνων Καταγόμενων εκ Χαλκίδος και Περιχώρων «Η Ελπίδα», όσο και το Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι (ΕΠΣΕ).

Πρόκειται για απόφαση του γενικού γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής Δημήτρη Καλογερόπουλου, σύμφωνα με την οποία αποφασίστηκε «η μετεγκατάσταση του συνόλου του καταυλισμού (Ρομά) της περιοχής Νομισματοκοπείου του Δήμου Χαλανδρίου, που σήμερα στεγάζεται στην ιδιωτική έκταση επί της οδού Σαρανταπόρου και Ίριδας, στην ελεύθερη αδόμητη δημόσια έκταση με εμβαδόν εγγύς του σημερινού καταυλισμού στη περιοχή Νομισματοκοπείου/Πεύκου Πολίτη στη διεύθυνση Λευκωσίας και Σαρανταπόρου».

Σε ανακοίνωσή του το ΕΠΣΕ αναφέρει ότι «πρόκειται για ιστορική απόφαση αφού για πρώτη φορά η πολιτεία αποφάσισε μεταστέγαση πολυάριθμης κοινότητας Ρομά (πάνω από 65 οικογένειες) σε παρακείμενο δημόσιο χώρο μέσα στον αστικό ιστό και μάλιστα στην πρωτεύουσα. Μέχρι σήμερα οι όποιες μεταστεγάσεις έχουν γίνει σε απόμακρες περιοχές (πχ. Εχέδωρος, Σπάτα, Σοφάδες)». Προσθέτει ότι «τώρα απαιτείται η χωρίς καθυστέρηση υλοποίηση της απόφασης μετεγκατάστασης».

ΤΣ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ