Αρχειο

Life on Mars

Αναζητούνται εθελοντές

4168-35217.jpg
Λένα Χουρμούζη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
39693-84775.jpg

Ο διευθύνων σύμβουλος της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης, Mars One, Μπας Λανσντρόπ εγκαινίασε την εκστρατεία αναζήτησης των εθελοντών που θα είναι οι πρώτοι «έποικοι» του κόκκινου πλανήτη. Σκοπεύει να στείλει τέσσερις εθελοντές ηλικίας από 18 έως 40 ετών στον Άρη μέχρι το 2023. Το εισιτήριο των εθελοντών είναι άνευ επιστροφής. Θα αποτελέσουν την πρώτη κοινότητα γήινων στον Άρη. Ανά δύο έτη θα δέχονται επισκέψεις από μέλη διαφόρων αποστολών.

 «Σήμερα το ίδρυμα Mars One ξεκινά την αναζήτηση των πρώτων κατοίκων του Άρη. Αναζητούνται άνθρωποι από όλο τον κόσμο που επιθυμούν να εγκατασταθούν στον Άρη», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της ολλανδικής εταιρείας.

n

Η απογείωση, η προσγείωση και πολλές άλλες πτυχές της αποστολής θα προβάλλονται σε απευθείας μετάδοση στο ίντερνετ. Οι πρώτοι έποικοι θα παρακολουθούνται από τέσσερα δισεκατομμύρια άτομα, βάσει των εκτιμήσεων του Ολλανδού διευθύνοντος συμβούλου. Για την εκδήλωση ενδιαφέροντος υπάρχει και μια μικρή (άγνωστη) προκαταβολή που θα προστεθεί στο σύνολο των εξόδων της αποστολής. Το όλο εγχείρημα θα κοστίσει έξι δισεκατομμύρια δολάρια.

n

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ