Αρχειο

Έρχεται το «έξυπνο πιρούνι» (video)

Σε βοηθάει να αδυνατίσεις

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Το έξυπνο πιρούνι «HapiFork», όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο του CNN, είναι ένας νέος τρόπος για να απαλλαγεί κανείς από τις ανεπιθύμητες θερμίδες. Το πιρούνι έχει την ικανότητα να μετράει την ταχύτητα με την οποία καταναλώνει κανείς τις τροφές και «δονείται» για να τον ειδοποιήσει ότι πρέπει να μασάει πιο αργά.

«Οτιδήποτε μπορούμε να μετρήσουμε, μπορούμε και να το βελτιώσουμε» αναφέρει ο Φαμπρίς Μπουτέν, γενικός διευθυντής και ιδρυτής των τεχνολογικών εργαστηρίων Hapi. Το έξυπνο πιρούνι στοχεύει να δώσει λύση σε όσους προσπαθούν να αδυνατίσουν καταφεύγοντας σε δίαιτες με χαμηλές θερμίδες. Απευθύνεται κυρίως σε αυτούς που τρώνε γρήγορα και έτσι καταναλώνουν μεγαλύτερες ποσότητες τροφής, καθώς σύμφωνα με τους επιστήμονες χρειάζονται 20 ολόκληρα λεπτά προκειμένου να φτάσει το μήνυμα του κορεσμού από τον εγκέφαλο στο στομάχι.

Η επιστημονική ομάδα που ευθύνεται για τη δημιουργία του «HapiFork» ισχυρίζεται ότι μπορεί εκτός από την καταπολέμηση της παχυσαρκίας, να βοηθήσει στη μείωση των κρουσμάτων διαβήτη και γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης. Το νέο προϊόν πρόκειται να κυκλοφορήσει στην αγορά των ΗΠΑ έως το τέλος τους έτους, ενώ το κόστος απόκτησής του αναμένεται να είναι 99 δολάρια.

Δείτε το σχετικό video:

Α.Ν.