Αρχειο

Προφυλακίστηκαν οι «4» της Μανωλάδας

Σε καθεστώς προστασίας οι 35 εργάτες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
39638-84672.jpg

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν οι τρεις επιστάτες της Μανωλάδας και ο ιδιοκτήτης της φυτείας φράουλας, μετά τις απολογίες τους σήμερα στον ανακριτή. Οι επιστάτες αντιμετωπίζουν κατηγορίες για απόπειρα ανθρωποκτονίας και πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης, καθώς επίσης για εμπορία ανθρώπων κατ' εξακολούθηση και κατ' επάγγελμα και παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία. Ο ιδιοκτήτης, ο οποίος νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Πύργου αλλά προσήχθη στον ανακριτή για να απολογηθεί, κατηγορείται για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση, όπως και της εμπορίας ανθρώπων.

Να σημειώσουμε ότι ο δικηγόρος ενός εκ των επιστατών υποστήριξε ότι ο πελάτης του δεν είχε καμία εμπλοκή στο περιστατικό και πως οι μετανάστες κινήθηκαν εναντίον τους, ενώ ο συνήγορος των άλλων δύο είπε πως δεν υπήρχε ανθρωποκτόνος διάθεση, ούτε σκοπός να γίνει ζημιά, καθώς και ότι οι πελάτες του δεν ευθύνονται για τις συνθήκες διαβίωσης των εργατών.

Παράλληλα, με απόφαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε οι 35 εργάτες – θύματα τέθηκαν σε καθεστώς προστασίας, ως «θύματα εμπορίας ανθρώπων», χαρακτηρισμός που δεν επιτρέπει την απέλασή τους. Επίσης, ο εισαγγελέας με εγκύκλιό του έδωσε εντολή για εντατικοποίηση ελέγχων προστασίας της εργασίας ημεδαπών και αλλοδαπών εργαζομένων, καθώς και της παραβίασης ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων.

ΤΣ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ