Αρχειο

Δένδιας: «Δε θα απελαθεί κανείς»

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης μετέβη στην Μανωλάδα για εκ του σύνεγγυς ενημέρωση

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Στην Ηλεία μετέβη ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας, προκειμένου να ενημερωθεί για τις έρευνες σχετικά με την αιματηρή επίθεση κατά αλλοδαπών εργατών στη Μανωλάδα. Λίγο πριν από τις 9 το πρωί ο κ. Δένδιας επισκέφθηκε το αστυνομικό τμήμα Βάρδας Ηλείας, το οποίο διενεργεί την προανάκριση για την υπόθεση. Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης διαβεβαίωσε ότι κανένα από τα θύματα δεν πρόκειται να απελαθεί. Σε δηλώσεις του μετά από ενημέρωση που είχε σχετικά με την πορεία των ερευνών για την υπόθεση, ο κ. Δένδιας διευκρίνισε ότι έχει την ευχέρεια να δώσει στα θύματα το καθεστώς που θα τα προστατεύσει από την απέλαση.

Αναφερόμενος στο αιματηρό περιστατικό ο υπουργός χαρακτήρισε εντελώς απαράδεκτο αυτό το οποίο συνέβη στη Μανωλάδα, τονίζοντας ότι «δεν αντίκειται μόνο στη νομιμότητα, αλλά ευθέως στην ιδέα της ανθρωπότητας» και πως «δεν έχει καμία σχέση με την ευρύτερη κουλτούρα του ελληνικού λαού». Παραδέχτηκε, ωστόσο, ότι «το ευρύτερο κράτος ότι δεν υπήρξε πάντοτε παρών γι' αυτό και είναι απαραίτητες οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις».

 Τον υπουργό συνοδεύουν ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, αντιστράτηγος Νίκος Παπαγιαννόπουλος, ο γενικός επιθεωρητής Νοτίου Ελλάδος, αντιστράτηγος Γιάννης Δικόπουλος και οι διευθυντές της Οικονομικής Αστυνομίας και της Υπηρεσίας Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας.

Παράλληλα, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Αντώνης Ρουπακιώτης, διέταξε την κατά προτεραιότητα έρευνα για την απόδοση ευθυνών σχετικά με την επίθεση από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.