Αρχειο

«Όλο και περισσότερα παιδιά πεινάνε στην Ελλάδα»

Σύμφωνα με ρεπορτάζ των New York Times

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

«Όλο και περισσότερα παιδιά πεινάνε στην Ελλάδα» είναι ο τίτλος δημοσιεύματος της αμερικανικής εφημερίδας, New York Times. Στο ρεπορτάζ μιλούν ο διευθυντής δημοτικού σχολείου, μαθητές και εργαζόμενοι σε σχολεία και περιγράφουν την κατάσταση των παιδιών σήμερα στην Ελλάδα.

«Έχουμε φτάσει σε ένα σημείο όπου τα παιδιά έρχονται στο σχολείο πεινασμένα. Σήμερα, οι οικογένειες αντιμετωπίζουν όχι μόνο πρόβλημα απασχόλησης αλλά και επιβίωσης», είπε ο διευθυντής σχολείου στον Πειραιά, Λεωνίδας Νίκας. Τόνισε επίσης ότι υπάρχει μεγάλη διαφορά στη συμπεριφορά των παιδιών σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν, όταν άκουγες τα γέλια και τα παιχνίδιά τους. Σήμερα, πρόσθεσε, βλέπεις μόνο την ανησυχία και την αβεβαιότητά τους για το μέλλον.

Η Ευαγγελία Καρακάχα, μαθήτρια σε σχολείο στις Αχαρνές, δήλωσε στο ίδιο ρεπορτάζ πως βλέπει τους περισσότερους συμμαθητές της συχνά να πεινούν. Μάλιστα, όπως ανέφερε ένα αγόρι πρόσφατα λιποθύμησε. Η Αλεξάνδρα Περρή, η οποία εργάζεται στο ίδιο σχολείο είπε πως τουλάχιστον 60 από τους 280 μαθητές υποφέρουν από υποσιτισμό και οι περισσότεροι τρέφονται με τα πιο φθηνά τρόφιμα.

Ωστόσο ιδιώτες αλλά και ομάδες πολιτών προσπαθούν να βοηθήσουν με όποιο τρόπο μπορούν. Η ομάδα Πρόληψη, στέλνει τρόφιμα σε 34 δημόσια σχολεία. Ο διευθυντής, Λεωνίδας Νίκας οργανώνει συσσίτια για τους μαθητές και εκφράζει το θυμό του εξαιτίας της αδιαφορίας της Ευρώπης στα σημαντικά αυτά προβλήματα της χώρας.