Αρχειο

Στις κάλπες οι φοιτητές

Η μάχη αναμένεται να δοθεί ανάμεσα σε ΔΑΠ και ΑΡΕΝ, Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Εν μέσω έντονων αντιπαραθέσεων για το σχέδιο «Αθηνά» οι φοιτητές των ΑΕΙ και οι σπουδαστές των ΤΕΙ προσέρχονται σήμερα στις κάλπες και η εκλογική μάχη αναμένεται να δοθεί ανάμεσα στην ΔΑΠ που πρόσκειται στην Νέα Δημοκρατία και στη νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ, ΑΡΕΝ. Σύμφωνα με εκτιμήσεις της εφημερίδας «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ» ενισχυμένο εκτιμάται ότι θα βγει και το ΚΚΕ, κυρίως στα ΤΕΙ, λόγω των περικοπών που έχει υποστεί η τριτοβάθμια εκπαίδευση, αλλά και λόγω των συγχωνεύσεων και καταργήσεων τμημάτων που επιφέρει το σχέδιο «Αθηνά». Μειωμένα αναμένονται τα ποσοστά της ΠΑΣΠ που πρόκειται στο ΠΑΣΟΚ και ερωτηματικά προκαλεί η καταγραφή της δύναμης των ποσοστών νεότερων κομμάτων, όπως η ΔΗΜΑΡ. Σε σχέση με τις υπόλοιπες αριστερές παρατάξεις τα ΕΑΑΚ κατεβαίνουν με πιο σκληρές θέσεις και αναμένεται αύξηση των ποσοστών των κινήσεων γύρω από τον ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Η Χρυσή Αυγή αναμένεται να κατέλθει σε διάφορες σχολές πανεπιστημίων ή ΤΕΙ - κυρίως σε Κρήτη (Χανιά, Ηράκλειο, Λασίθι) και Πελοπόννησο (Πάτρα, Καλαμάτα, Σπάρτη) -, μέσα από ψηφοδέλτια ανεξάρτητου μανδύα.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, για άλλη μια χρονιά δεν φαίνεται πιθανότητα εκλογής κοινώς αποδεκτών αποτελεσμάτων, κάτι που έχει να συμβεί πολλές δεκαετίες. Ωστόσο είναι η πρώτη εκλογική αναμέτρηση ευρείας κλίμακας μετά τις εθνικές εκλογές του 2012 και σε κάθε περίπτωση ορισμένοι θα βγάλουν συμπεράσματα από τα αποτελέσματα των παρατάξεων. Οι κάλπες αναμένεται να κλείσουν με τη δύση του ηλίου.