Αρχειο

Το νήμα της ζωής κόπηκε στη γραμμή του τερματισμού

Ο μόλις 8 ετών Μάρτιν Ρίτσαρντς πέθανε περιμένοντας να αγκαλιάσει τον πατέρα του

Λένα Χουρμούζη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Μαζί με εκατοντάδες θεατές ο οκτάχρονος Μάρτιν Ρίτσαρντς περίμενε κοντά στη γραμμή του τερματισμού του Μαραθωνίου της Βοστώνης για να δώσει μια μεγάλη αγκαλιά στον πατέρα του. Λογικά θα αισθανόταν μεγάλη περηφάνια που και ο πατέρας του ήταν ανάμεσά στους νικητές της διοργάνωσης. Μαζί με τη μητέρα του και τα αδέλφια του ταξίδεψαν από το Ντόρτσεστερ της Μασαχουσέτης στη Βοστώνη για τη μεγάλη γιορτή του αθλητισμού και της πολιτείας του. Δύο σχεδόν ταυτόχρονες εκρήξεις του έκοψαν για πάντα το νήμα της ζωής. Ο Μάρτιν Ρίτσαρντς είναι ανάμεσα στα τρία θύματα των δύο εκρήξεων που συγκλόνισαν και πάλι τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Και, όμως, σύμφωνα με την εφημερίδα Boston Globe, ο Μάρτιν βρέθηκε πολύ κοντά στο να ξεγελάσει το θάνατο. Εάν είχε αγκαλιάσει τον πατέρα του, σήμερα θα ζούσε. Σύμφωνα με την εφημερίδα ο μικρός ξεκίνησε να πάει στη γραμμή τερματισμού για να συναντήσει τον πατέρα του και ξαφνικά άλλαξε γνώμη και γύρισε πίσω εκεί που στέκονταν η μητέρα του και τα αδέλφιά του. Και τότε εξερράγη ο πρώτος εκρηκτικός μηχανισμός. Η εξάχρονη αδελφή του έχασε το πόδι της και η μητέρα του Ντενίζ νοσηλεύεται μαζί με άλλα δύο αδέλφιά του. Ο μεγαλύτερος αδελφός του Μάρτιν γλίτωσε χωρίς κάποιο τραύμα. 

n

n

Το αμερικανικό δίκτυο 7News μετέδωσε ότι οι κάτοικοι του Ντόρτσεστερ άναψαν ένα κερί έξω από το σπίτι του Μάρτιν και έγραψαν στο πεζοδρόμιο τη λέξη «Ειρήνη».

n

«Το πιο γλυκό αγόρι που έχω γνωρίσει» έγραψε στο Twitter ο προπονητής του στο μπέιζμπολ, Μεβ Ο’ Μπράιαν

n   n

Αθώοι: (αριστερά) ο 11χρονος Άαρον Χερν, ο οποίος τραυματίστηκε από λεπίδες και καρφιά περιμένοντας τη μητέρα του στη γραμμή του τερματισμού, και (δεξιά) ο αδικοχαμένος, Μάρτιν Ρίτσαρντς