Αρχειο

Το μεγάλο της αγάπης μου ταξίδιον

Μια γυναίκα, μια αγάπη, ένα νυφικό φωτογραφημένο στα πέρατα της Γης

Δημήτρης Καραθάνος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Τη λένε Τζένιφερ, τον λένε Τζεφ. Τρίτος στην αγάπη τους δεν χωρεί, πλην του νυφικού της αμερικανίδας δεσποσύνης, το οποίο τους εξώθησε να παρατείνουν το μήνα του μέλιτός τους εσαεί, διασχίζοντας την οικουμένη στην αναζήτηση της τέλειας γαμήλιας πόζας. Μετατρέποντας το κοινό τους πάθος για το ταξίδι σε πρότζεκτ εν εξελίξει, οι δύο τους δεν δίστασαν να διασχίσουν 217 χιλιάδες χιλιόμετρα, δοκιμάζοντας φωτογραφικά πορτρέτα στις πιο απίθανες τοποθεσίες της Γης.

Το κινηματογραφικό τους ερωτικό σενάριο εκτυλίσσεται από το 2008, όταν ο Τζεφ Σάλβατζ νυμφεύθηκε την Τζένιφερ στις παρυφές ενός κρατήρα ηφαιστείου, στο Νησί του Πάσχα. Ενόσω εκεί, ο Τζεφ δοκίμασε διάφορες λήψεις της συμβίας του. Παρατηρώντας το αποτέλεσμα να ρέπει προς την καλλιτεχνία, αντί του συνήθους τουριστικού σουβενίρ, οι δυο τους αποφάσισαν να επιδοθούν σε ένα φωτογραφικό σιρκουί αξιοζήλευτης γεωγραφικής εξερεύνησης.

Αριζόνα, Περού, Νορβηγία, Κίνα, Ισλανδία, Βατικανό, Παρίσι, Νέα Ζηλανδία, Φιλαδέλφεια, Αίγυπτος –πώς αλήθεια κατορθώνει ένα κορίτσι έπειτα από τόσες υπερπόντιες πτήσεις να διατηρήσει το φόρεμά του κολλαριστό; Η ίδια η Τζένιφερ διατείνεται πως το διάλεξε εξαρχής για την απλότητα και την ανθεκτικότητά του. Όσο για τους διόλου αμελητέους πόρους που απαιτούνται για τη χρηματοδότηση ενός τέτοιου χόμπι, ας υπογραμμιστεί πως το ζευγάρι δεν ανήκει στο πλουσιότερο 1% του παγκόσμιου πληθυσμού.

Εργάζονται αμφότεροι ως ακαδημαϊκοί, ξοδεύουν φειδωλά, διαμένουν σε χόστελ, ανταποκρίνονται θετικά σε κάθε πρόταση φιλοξενίας. Έχουν μάλιστα κυκλοφορήσει ένα λεύκωμα με στιγμιότυπα των περιπετειών τους, του οποίου τα έσοδα συμβάλλουν στο βαλάντιο της αγαπησιάρικης λόξας τους. All you need is love, πράγματι.

Η ιστοσελίδα του ζεύγους, «One Dress, One Woman, One World»

To βιβλίο του Τζεφ και της Τζένιφερ

n

Φαράγγι Antelope, Αριζόνα


n

Βατικανό


n

Routeburn Trek, Νέα Ζηλανδία


n

Queenstown, Νέα Ζηλανδία


n

Στο γήπεδο των Philadelphia 76ers


n

Παρίσι


n

Ombo, Αίγυπτος


n

Medford, Νιού Τζέρσεϊ


n

Matterhorn, Ελβετία


n

Lijiang, Κίνα


n

Ισλανδία


n

Cusco, Περού


n

Νορβηγία