Αρχειο

Μεγάλα πρόστιμα για παραβάτες οδηγούς στον νέο ΚΟΚ

Προβλέπονται και αλλαγές στον τρόπο έκδοσης των αδειών οδήγησης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
38989-83499.jpg

Κανείς δεν θα μπορεί να «ξεχνάει» πλέον το δίπλωμα οδήγησής του ή να μην το ανανεώσει όταν λήξει καθώς τα πρόστιμα που προβλέπει ο νέος Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας, τις αλλαγές του οποίου έφερε με διάταξή του στη Βουλή το υπουργείο Ανάπτυξης, είναι εξαιρετικά «ασύμφορα». 

200 ευρώ πρόστιμο θα πληρώνουν οι οδηγοί μοτοσικλέτας και αυτοκινήτου που εντοπίζονται να οδηγούν χωρίς την κατάλληλη άδεια οδήγησης ενώ, όπως προβλέπει παλιά διάταξη του ΚΟΚ η οποία τίθεται ξανά σε εφαρμογή, όσοι συλλαμβάνονται να οδηγούν χωρίς δίπλωμα, τιμωρούνται με ποινή φυλάκισης από έναν έως δώδεκα μήνες και αφαιρείται η κατεχόμενη άδεια για 30 ημέρες. Διπλάσιο από αυτό που ίσχυε έως σήμερα θα είναι το πρόστιμο για τους επαγγελματίες οδηγούς (φορτηγών, λεωφορείων) εφόσον οδηγούν χωρίς το κατάλληλο πιστοποιητικό Επαγγελματικής Ικανότητας, από τα 200 στα 400 ευρώ, ενώ θα αφαιρείται η άδεια οδήγησης για 30 ημέρες.

Επιπλέον, ο νέος κώδικας προβλέπει πρόστιμο ύψους 20 ευρώ για κάθε ένα έγγραφο που δεν έχει μαζί του ο οδηγός, πρόστιμο που έως σήμερα ίσχυε για το σύνολο των εγγράφων.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ