Αρχειο

Τρεις συλλήψεις για διακίνηση παιδικής πορνογραφίας

«Σκληρό» υλικό σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Ερμούπολη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
38966-83475.jpg

Συλλήψεις τριών ατόμων και σχηματισμό επτά δικογραφιών είχε ως αποτέλεσμα, η ευρεία αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποίησε η υπηρεσία οικονομικής αστυνομίας και δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος, με στόχο την καταπολέμηση της διακίνησης παιδικής πορνογραφίας, έπειτα από εκτεταμένες έρευνες ενός μήνα.

Οι έρευνες οργανώθηκαν στο πλαίσιο της προληπτικής δράσης για την πάταξη του φαινομένου της παιδικής πορνογραφίας και πραγματοποιήθηκαν με τη χρήση ειδικού λογισμικού προγράμματος εντοπισμού χρηστών του διαδικτύου, που διακινούν σχετικό υλικό σε πραγματικό χρόνο.

Στο πλαίσιο της διαδικτυακής αστυνομικής έρευνας διαπιστώθηκε ότι στην ελληνική επικράτεια, χρήστες του διαδικτύου, χρησιμοποιώντας εκατό διαφορετικές IP διευθύνσεις, ημεδαπών εταιρειών παροχής υπηρεσιών διαδικτύου, κατείχαν και είχαν πρόσφορο για διαμοιρασμό μεγάλο όγκο αρχείων με εικόνες και βίντεο, που περιείχαν «σκληρό» υλικό παιδικής πορνογραφίας.

Μετά την έκδοση, από την εισαγγελία πρωτοδικών Αθηνών, των σχετικών διατάξεων και βουλευμάτων για άρση του απορρήτου των επικοινωνιών μέσω διαδικτύου, ταυτοποιήθηκαν οι εμπλεκόμενοι χρήστες και οργανώθηκε ταυτόχρονη συντονισμένη εξαήμερη αστυνομική επιχείρηση σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Ερμούπολη.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης, σχηματίστηκαν επτά ποινικές δισκογραφίες και συνελήφθησαν με την αυτόφωρη διαδικασία, τρεις έλληνες, ηλικίας 41, 49 και 52 ετών. Επίσης, σε βάρος δύο εκ των συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών καθώς βρέθηκε στην κατοχή τους ποσότητα κάνναβης.

Σε έρευνες που διενεργήθηκαν, παρουσία δικαστικών λειτουργών στις οικίες τόσο των συλληφθέντων, όσο και των άλλων κατηγορουμένων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δώδεκα σκληροί δίσκοι ηλεκτρονικών υπολογιστών με 7.000 GB υλικού παιδικής πορνογραφίας, πέντε φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές και δύο εξωτερικές μονάδες αποθήκευσης usb sticks.

Οι συλληφθέντες, με τις σε βάρος τους σχηματισθείσες δικογραφίες οδηγήθηκαν στις κατά τόπους αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές, ενώ οι σχηματισθείσες δικογραφίες υποβλήθηκαν αρμοδίως.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ