Αρχειο

Οργή στην Αίγυπτο για την αναβολή της δεύτερης δίκης Μουμπάρακ

Κατηγορείται για το θάνατο 850 διαδηλωτών το 2011

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Οργή και αναταραχή επικρατεί από το μεσημέρι του Σαββάτου στο Κάιρο μετά την αποχώρηση του προέδρου του δικαστηρίου στη νέα δίκη του ανατραπέντα Προέδρου της Αιγύπτου Χόσνι Μουμπάρακ.

Η απόφαση του δικαστή μετέφερε την εκδίκαση της υπόθεσης σε άλλο δικαστήριο, οδηγώντας σε αναβολή επ' αόριστον της δίκης, όπως μετέδωσε η αιγυπτιακή τηλεόραση. Ο δικαστής Μουσταφά Χασάν Αμπντάλα ανακοίνωσε την απόφασή του, με την έναρξη της νέας δίκης στο ποινικό δικαστήριο, που στεγάζεται στις εγκαταστάσεις της σχολής της αστυνομίας στην περιφέρεια του Καΐρου, όπου είχε μεταφερθεί, νωρίτερα, με ελικόπτερο και στη συνέχεια με ασθενοφόρο, ο Μουμπάρακ.

Ο δικαστής δήλωσε ότι αποφάσισε να στείλει την υπόθεση στο Εφετείο του Καΐρου, το οποίο και θα αποφασίσει ποιο δικαστήριο είναι αρμόδιο να εκδικάσει την υπόθεση. Eίπε επίσης πως αισθάνθηκε «άσχημα» κατά την αναψηλάφηση της υπόθεσης.

Ο Μουμπάρακ αντιμετωπίζει κατηγορίες για συνέργεια στη δολοφονία 850 διαδηλωτών κατά τις επιχειρήσεις καταστολής στην εξέγερση του 2011 που ανέτρεψε το επί 29 χρόνια καθεστώς του στην Αίγυπτο.