Αρχειο

Ρώσος κροίσος ο νέος ιδιοκτήτης του Σκορπιού

 Και το όνομα αυτού: Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
38889-83339.jpg

 Με περιουσία που σύμφωνα με το Forbes φθάνει τα 10 δισ. δολάρια, ο Ριμπολόβλεφ μπορεί όχι μόνο να αγοράσει τον Σκορπιό αλλά και αρκετά άλλα νησιά που βρίσκονται στη θαλάσσια περιοχή απέναντι από το Νυδρί της Λευκάδας. Το σίγουρο είναι ότι παρά την πιθανή χασούρα λόγω του κουρέματος στην Κύπρο, ο Ρώσος ιδιοκτήτης του Σκορπιού δεν κάνει πίσω όταν πρόκειται να ξοδέψει τα πολλά λεφτά του. Όπως το διαμέρισμα των 88 εκ. δολαρίων στο Μανχάταν, που αγόρασε πρόσφατα για την 24χρονη κόρη του Εκατερίνα. 

n

Η κόρη

Οι πρωτές πληροφορίες αναφέρουν ότι η τιμή πώλησης ξεπερνά τα 100 εκ. δολάρια, ενώ η εφημερίδα «Καθημερινή» δίνει πλήθος στοιχείων για την αγοραπωλησία. 

n

Το νησί (Σκορπιός)

 

Ο  Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ γεννήθηκε το 1966 στο Perm της Ρωσίας, μια πόλη/ βιομηχανική ζώνη στα Ουράλια. Σπούδασε ιατρική και άσκησε το επάγγελμα του γιατρού μέχρι που πήρε την απόφαση να γίνει επιχειρηματίας. Την πρώτη επιχείρηση την άνοιξε με τον πατέρα του και αφορούσε τον ιατρικό τομέα, παρέχοντας θεραπείες με την χρήση συσκευής μαγνητικών πεδίων, που είχε κατασκευάσει ο πατέρας του. Πολύ γρήγορα πέρασε σε επενδυτικές εταιρείες μέχρι να φθάσει να γίνει ιδιοκτήτης της τεράστιας βιομηχανίας λιπασμάτων Uralkali. Ο Ριμπολόβλεφ έχει κάνει και ένα χρόνο φυλακή, αφού το 1996 κατηγορήθηκε ότι διέταξε τη δολοφονία του διευθυντή της Neftekhimik – μιας επιχείρησης που εντέλει πέρασε στην ιδιοκτησία του. Απαλλάχθηκε λόγω έλλειψης αποδείξεων.

n

Η θαλαμηγός (μικρή σε σχέση με του Αμπράμοβιτς)

Μετά τη φυλακή καλλιέργησε το προφίλ του καλού Χριστιανού, ενώ είναι και μεγάλος συλλέκτης έργων τέχνης. Για να εξευμενίσει τη ρωσική κοινή γνώμη χρηματοδότησε την ανακαίνιση της περίφημης μονής Ζατσατέφσκι. Ταυτόχρονα απέκτησε τουλάχιστον 15 πίνακες των Πικάσο, Μονέ, Ντεγκά και Βαν Γκογκ, αξίας μεγαλύτερης 500 εκατομμυρίων δολαρίων. Το 2008 αγόρασε την έπαυλη του Ντόναλντ Τραμπ στο Παλμ Μπιτς έναντι 100 εκ. δολαρίων.

n

Η έπαυλη στο Παλμ Μπιτς

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ