Αρχειο

Ανακαλούνται 3,4 εκατ. ιαπωνικά αυτοκίνητα

Λόγω ελλατωματικών αερόσακων

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Γύρω στα 3,4 εκατομμύρια ιαπωνικά αυτοκίνητα μάρκας Toyota, Nissan, Honda και Μazda αναμένεται να ανακληθούν σε ολόκληρο τον κόσμο εξαιτίας ελλατωματικών αεροσάκων, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το Υπουργείο Μεταφορών της Ιαπωνίας.

Οι αερόσακοι αυτών των οχημάτων που συναρμολογήθηκαν ανάμεσα στο 2000 και στο 2004 είναι πιθανό να παρουσιάζουν προβλήματα στο πυροτεχνικό σύστημα που διασφαλίζει το φούσκωμά τους και να μην ανοίγουν σωστά. Εκπρόσωπος της εταιρείας Takata Corp, που κατασκευάζει τους αερόσκακους αυτών των εταιρειών επιβεβαίωσε ότι η εταιρεία προμήθευσε τους ελαττωματικούς αερόσακους.

Η αυτοκινητοβιομηχανία Toyota θα προχωρησει στην ανάκληση 1,73 εκατομμυρίων αυτοκινήτων συνολικά, 580.000 στη Βόρεια Αμερική και 490.000 στην Ευρώπη, διότι ορισμένοι αερόσακοι στην μπροστινή θέση είναι πιθανόν να μην ανοίξουν όταν χρειαστεί, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της εταιρείας, ο οποίος διευκρίνισε ότι οι ελαττωματικοί αερόσακοι θα αντικατασταθούν από καινούργιους.

Ο εκπρόσωπος της Toyota απέφυγε δεν προσδιόρισε το κόστος της ανάκλησης για την εταιρεία ενώ η Honda ανακαλεί 1,14 εκατομμύρια οχήματα ανά τον κόσμο, η Nissan 480.000, και η Mazda Motor Corp.45.500 οχήματα.