Αρχειο

«Sail for Pink»: η εκστρατεία κατά του καρκίνου του μαστού.

Σαλπάρει σήμερα στη Θεσσαλονίκη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
38362-82354.jpg

Στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Υγείας, πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, μία εκστρατεία ιστιοφόρων, το «Sail for Pink», με σκοπό την αφύπνιση κατά του καρκίνου του μαστού, την ενημέρωση και την έμπνευση για δύναμη ζωής.

Από το πρωί στον Θερμαϊκό αρμενίζουν σαράντα «ροζ» ιστιοφόρα μεταφέροντας το μήνυμα ότι «Ο καρκίνος του μαστού μπορεί να νικηθεί».

Το Sail for Pink διοργανώνεται από τον Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού νομού Θεσσαλονίκης “Άλμα Ζωής”.

Ταυτόχρονα, μπροστά στον Λευκό Πύργο μικροί και μεγάλοι παρακολουθούν μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις, θέατρο δρόμου και κάνουν βόλτες στην παραμυθοχώρα.

Η προοπτική είναι να καθιερωθεί το «Sail for Pink» και να πραγματοποιείται σε ετήσια βάση, για να μυηθούν όλες οι γυναίκες στην πρόληψη για τη ζωή τους. Η πρόληψη και η διάγνωση μπορεί να οδηγήσουν σε ένα μέλλον με λιγότερους ή μηδενικούς καρκίνους.

Η εκστρατεία Sail for Pink, θα ολοκληρωθεί στις 6 το απόγευμα με εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα «Αλέξανδρος» του ξενοδοχείου «Μακεδονία Παλάς», όπου θα απονεμηθούν κύπελλα και αναμνηστικά διπλώματα στους συμμετέχοντες. Θα ακολουθήσει η αδελφοποίηση του Συλλόγου «Άλμα Ζωής» Θεσσαλονίκης με τον Σύλλογο «Memeder» Κωνσταντινούπολης και η βραδιά θα κλείσει με πάρτι και συναυλία από το συγκρότημα «Velvet».

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ