Αρχειο

Στην κυκλοφορία οι σταθμοί μετρό Περιστέρι – Ανθούπολη

Σε 12 λεπτά στο Σύνταγμα

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Σε λειτουργία βρίσκονται από τα ξημερώματα οι δύο νέοι σταθμοί του μετρό, στο δημαρχείο Περιστερίου και στην Ανθούπολη, οι οποίοι υπολογίζεται ότι θα εξυπηρετούν καθημερινά περίπου 50.000 έως και 60.000 επιβάτες. Όπως ανακοίνωσε χθες στα εγκαίνια του έργου ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, τον Ιούλιο θα δοθεί στην κυκλοφορία η επέκταση προς το Ελληνικό, με τέσσερις σταθμούς, και το φθινόπωρο ο νέος σταθμός στο Χαϊδάρι.

Η έναρξη της λειτουργίας των δύο σταθμών του μετρό επιφέρει κάποιες αλλαγές στις λεωφορειακές γραμμές του ΟΑΣΑ, που κατέληγαν στον Άγιο Αντώνιο. Ειδικότερα, οι γραμμές «075 - Σταθμ. Αγ. Αντώνιος - Αττικό Νοσοκομείο - Δάσος Χαϊδαρίου» και «731 – Ανθούπολη - Στ. Αγ. Αντώνιος» συγχωνεύονται σε μία νέα γραμμή, την «731 - Ανθούπολη - Στ. Μετρό Ανθούπολη - Αττικό Νοσοκομείο - Δάσος Χαϊδαρίου».

Επίσης, στη γραμμή «748 – Χρυσούπολη – Ανθούπολη - Στ. Αγ. Αντώνιος» δεν θα εκτελείται το τμήμα της διαδρομής της επί της οδού Π. Τσαλδάρη, από τον νέο σταθμό Ανθούπολη μέχρι τον σταθμό Αγ. Αντώνιος. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να μαθαίνετε στην ιστοσελίδα oasa.gr και στο τηλέφωνο 185.