Αρχειο

Οκτώ κοινότητες της Αφρικής βρήκαν ανάδοχους

Μεγάλη η επιτυχία του ντοκιμαντέρ της Actionaid "Immersion"

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Μια εβδομάδα μετά την πρώτη προβολή του ντοκιμαντέρ του Αντώνη Κανάκη «Immersion: βουτιά σε μια άλλη πραγματικότητα» στον ANT1, 8 κοινότητες της Αφρικής βρήκαν Ανάδοχους Παιδιού από την Ελλάδα, σύμφωνα με ανακοίνωση της Actionaid. Η ανταπόκριση του κόσμου είτε για να γίνει Ανάδοχος, είτε για εθελοντική εργασία στις φτωχές περιοχές της Αφρικής μέσα από το πρόγραμμα της Actionaid, ήταν μεγάλη. Yπολογίζεται, σύμφωνα με τη μη κυβερνητική οργάνωση, πως 1,2 εκατομμύρια άνθρωποι θα δουν τα επόμενα χρόνια τη ζωή τους να βελτιώνεται.

Το ντοκιμαντέρ προβλήθηκε πρώτη φορά στις 26 Μαρτίου και μετά στις 31 Μαρτίου. Δείχνει το ταξίδι του Αντώνη Κανάκη στη Σιέρα Λεόνε με την Actionaid και καταγράφει τη ζωή των ανθρώπων εκεί.

Ο γενικός διεθυντής του προγράμματος του ANT1, Γιάννης Λάτσιος, δήλωσε:

«Αισθανόμαστε μεγάλη χαρά και ικανοποίηση για την πρωτοφανή ανταπόκριση του τηλεοπτικού κοινού στην προβολή του ντοκιμαντέρ του Αντώνη Κανάκη “Immersion” και μέσω αυτού στο έργο της ActionAid. Αυτός άλλωστε ήταν και ο λόγος που μας ώθησε ώστε να προγραμματίσουμε και μια δεύτερη προβολή του, η οποία επίσης είχε εξαιρετική απήχηση».

 Το ντοκιμαντέρ: