Αρχειο

50 χρόνια σε Μαζιώτη, Ρούπα, Γουρνά

Για συμμετοχή στην οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
38086-81888.jpg

Βαριές ποινές για τρεις από τους κατηγορούμενους για συμμετοχή στην οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας» επέβαλε σήμερα το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων. Συγκεκριμένα, ποινή 50 ετών και 6 μηνών επιβλήθηκε στους Κωνσταντίνο Γουρνά και Παναγιώτα Ρούπα για τα αδικήματα της συγκρότησης τρομοκρατικής οργάνωσης, απλή συνέργεια σε εκρήξεις κατά συρροή, απλή συνέργεια σε τρεις απόπειρες ανθρωποκτονίας, απλή συνέργεια σε διακεκριμένη φθορά ξένης περιουσίας, προμήθεια και κατοχή όπλων και εκρηκτικών και χρήση πλαστού εγγράφου. Η ίδια ποινή επιβλήθηκε και στον Νίκο Μαζιώτη, ο οποίος κατηγορούνταν για τα ίδια αδικήματα με εξαίρεση τη χρήση πλαστού εγγράφου.

Να θυμίσουμε πως οι Μαζιώτης και Ρούπα, μετά την παρέλευση του 18μηνου της προσωρινής τους κράτησης παραβίασαν τους περιοριστικούς όρους και από πέρυσι το καλοκαίρι θεωρούνται φυγόδικοι, έτσι καταδικάστηκαν ερήμην. Και οι τρεις απαλλάχθηκαν από την κατηγορία της διεύθυνσης της τρομοκρατικής οργάνωσης.

Παράλληλα, ποινή κάθειρξης 7,5 ετών επιβλήθηκε στον Βαγγέλη Σταθόπουλο για συγκρότηση τρομοκρατικής οργάνωσης και παράνομη χρήση ασυρμάτου και 7 ετών στον Χριστόφορο Κορτέση για συγκρότηση τρομοκρατικής οργάνωσης. Αθώοι κρίθηκαν οι Σαράντος Νικητόπουλος, Κωνσταντίνος Κάτσενος και Μαρί Μπεραχά.

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ