Αρχειο

Υποψία Χρυσής Αυγής για τις μολότοφ στο Βόλο

Συνελήφθησαν τρεις νεαροί για την εμπρηστική επίθεση σε ATM της Τράπεζας Κύπρου

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Συνελήφθησαν τρεις νεαροί για τον εμπρησμό μηχανήματος αυτόματης ανάληψης χρημάτων σε υποκατάστημα της Τράπεζας Κύπρου στον Βόλο. Οι συλληφθέντες προσήχθησαν στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου, όπου κατά τη διάρκεια της εξέτασής τους ομολόγησαν τις πράξεις τους.

Στην κατοχή τους νεαρών βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, μπλούζα της Τοπικής Οργάνωσης Μαγνησίας της Χρυσής Αυγής και κασκόλ του ίδιου κόμματος, όπως και φωτογραφίες του Χίτλερ και περίστροφα. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, οι φερόμενοι ως δράστες, ηλικίας 21, 23 και 17 ετών, φορούσαν σκούφους και κασκόλ, πήγαν πεζή στο υποκατάστημα της Τράπεζας Κύπρου στην οδό Λαρίσης και επιχείρησαν χωρίς επιτυχία να σπάσουν την τζαμαρία της πόρτας ασφαλείας για να ρίξουν μολότοφ εντός της τράπεζας.

Στη συνέχεια ο ίδιος έσπασε με πέτρα το τζάμι-οθόνη του μηχανήματος αυτόματης ανάληψης (ΑΤΜ), ενώ οι άλλοι δύο έριξαν δύο βόμβες μολότοφ. Εκδηλώθηκε πυρκαγιά και το ΑΤΜ καταστράφηκε ολοσχερώς. Ακολούθησαν έρευνες στα σπίτια των συλληφθέντων παρουσία εισαγγελέα. Όπως έγινε γνωστό από την ΕΛ.ΑΣ., στην οικία του 21χρονου βρέθηκαν μία μεταλλική σιδερογροθιά, δύο ξύλινα ρόπαλα, εκ των οποίων το ένα τύπου μπέιζμπολ, έντυπο υλικό με ναζιστικό περιεχόμενο και ένα κινητό τηλέφωνο.