Αρχειο

Η Τζίνα, το ΕΣΠΑ και η ρομποτική (video)

Γνωστή τραγουδίστρια μαζί άλλα τέσσερα άτομα πλαστογράφησαν στο όνομα της Καινοτομίας και της Επιχειρηματικότητας

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Από τις πίστες των νυχτερινών κέντρων διασκέδασης της δεκαετίας του ’80 στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών κατέληξε η γνωστή τραγουδίστρια, Τζίνα Σπηλιωτοπούλου, η οποία κατηγορείται με ακόμα τέσσερα άτομα για απόπειρα υφαρπαγής επιχορήγησης επιχειρηματικής πρότασης, μέσω του προγράμματος «Νέα Καινοτομική Επιχειρηματικότητα» από το πακέτο του ΕΣΠΑ για το 2007-2013.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Espresso», η δικογραφία αφορά στα αδικήματα της πλαστογραφίας μετά χρήσεως κατά συναυτουργία, της άμεσης συνέργειας σε πλαστογραφία μετά χρήσεως και σε απόπειρα, της ψευδούς ανωμοτί κατάθεσης, της παράβασης των νόμων σχετικά με την κύρωση της σύμβασης για την προστασία οικονομικών συμφερόντων των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, καθώς και των διατάξεων της νομοθεσίας περί σχέσεων Κράτους - Πολίτη. Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι δυο από τους κατηγορουμένους, μέτοχοι υπό σύσταση εταιρείας, χρησιμοποιώντας πλαστά έγγραφα ως δικαιολογητικά, συνυπέβαλαν επιχειρηματική πρόταση σε μη κερδοσκοπική εταιρεία, η οποία έχει ως αντικείμενο την αξιολόγηση, προετοιμασία και διαπραγμάτευση εθνικών και περιφερειακών προτάσεων, που υποβάλλονται στις Ευρωπαϊκές Κοινότητες.

Η επιχειρηματική πρόταση αφορούσε δραστηριότητες διεπιστημονικών ερευνών και πειραματικών υπηρεσιών, εκπαιδευτικού χαρακτήρα με την ανάπτυξη καινοτόμων τεχνολογιών και ρομποτικής. Τα πλαστά έγγραφα αφορούσαν «δήθεν» πτυχία Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων των Η.Π.Α και της Πάτρας, καθώς και Ινστιτούτου των Χανίων. Οι τρεις υπόλοιποι κατηγορούμενοι, υπάλληλοι- αξιολογητές της μη κερδοσκοπικής εταιρείας, έκαναν δεκτά τα δικαιολογητικά, χωρίς να διαπιστώσουν, όπως όφειλαν, ότι ήταν πλαστά και ανακριβή, με αποτέλεσμα να προωθήσουν την πρόταση στο επόμενο στάδιο της διαδικασίας και να εγκριθεί οικονομική επιχορήγηση, ύψους 73.609 ευρώ. Το ποσό τελικά δεν εκταμιεύτηκε.

Η Τζίνα Σπηλιωτοπούλου ασχολείται επαγγελματικά με το τραγούδι από το 1969.

Πρωτοεμφανίστηκε στη δισκογραφία το 1978 με το τραγούδι «Εσύ». Καθιερώθηκε το 1980, όταν σε ηλικία 25 ετών απέσπασε το Α΄ βραβείο του 19ου Φεστιβάλ Θεσ/νίκης με το τραγούδι του Σπ. Ιωαννίδη «Της γιαγιάς τα παραμύθια».

Ακολούθησαν αρκετοί δίσκοι:«Καλά Χριστούγεννα» (1980), «Τζ. Σπηλιωτοπούλου» (1981), «Να μ’ αγαπάς θέλω» (1982), «Όταν ακούς να τραγουδώ» (1984), «Κυκλοφορεί κίνδυνος» (1987), «Μια βραδιά στη <Φαντασία>, Νο 2» (1988), «Να προσέχεις» (1989), «Όλα για το φουστάνι» (1989), «Η Αθήνα τη νύχτα» (1990, «live»), «Είσαι ο κρυφός μου έρωτας» (1990), «Όπου θέλεις πάμε» (1991), «Μη λες ονόματα» (1993), «Τα 48 δημοτικά και νησιώτικα σουξέ» (1994), «Κλεμμένα φιλιά» (1995), «20 μεγάλες επιτυχίες» (1997, CD κ.α.)