Αρχειο

Μέτρα για τη θωράκιση των φυλακών

Κατά τη συνάντηση των υπουργών Δικαιοσύνης και Δ. Τάξης με τον πρωθυπουργό

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Προσλήψεις σωφρονιστικών υπαλλήλων και νέα μέτρα για την αποτροπή των αποδράσεων από τις φυλακές αποφάσισαν μεταξύ άλλων κατά τη συνάντηση που είχε ο Έλληνας πρωθυπουργός με τους υπουργούς Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης. Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Αντώνης Ρουπακιώτης ανακοίνωσε ότι υπάρχει πράξη υπουργικού συμβουλίου από το καλοκαίρι για την πρόσληψη 500 σωφρονιστικών υπαλλήλων ενώ σήμερα αποφασίστηκε, από τη διαδικασία της κινητικότητας, η πρόσληψη 200 ακόμη σωφρονιστικών υπαλλήλων.

Η γενικότερη κατάσταση στα σωφρονιστικά ιδρύματα της χώρας αλλά και ειδικότερα οι συνθήκες κάτω από τις οποίες η απόδραση από τις φυλακές των Τρικάλων βρέθηκαν στο επίκεντρο της σημερινής συνάντησης. Ο κ. Ρουπακιώτης χαρακτήρισε την απόδραση γεγονός «πρωτοφανές» για τα ευρωπαϊκά χρονικά τονίζοντας ότι «δεν πρέπει να επιτρέψουμε άλλα γεγονότα, όπως αυτό των Τρικάλων».

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας διαβεβαίωσε από την πλευρά του ότι η ελληνική αστυνομία θα παράσχει στους εξωτερικούς φρουρούς βαρύ οπλισμό, ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν στην «αυξημένη επικινδυνότητα των επιθέσεων, των πρωτοφανών επιθέσεων, όπως αυτή η τελευταία στα Τρίκαλα». Πρόσθεσε ακόμη ότι η ΕΛ.ΑΣ. θα συνδράμει με την παρουσία των Ειδικών Μονάδων, των ΕΚΑΜ, σε τακτικές έρευνες στα κελιά των βαρυποινιτών, ώστε να αποτραπεί η δυνατότητα απόδρασής τους.