Αρχειο

Μέτρα για τη θωράκιση των φυλακών

Κατά τη συνάντηση των υπουργών Δικαιοσύνης και Δ. Τάξης με τον πρωθυπουργό

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
37471-80744.jpg

Προσλήψεις σωφρονιστικών υπαλλήλων και νέα μέτρα για την αποτροπή των αποδράσεων από τις φυλακές αποφάσισαν μεταξύ άλλων κατά τη συνάντηση που είχε ο Έλληνας πρωθυπουργός με τους υπουργούς Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης. Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Αντώνης Ρουπακιώτης ανακοίνωσε ότι υπάρχει πράξη υπουργικού συμβουλίου από το καλοκαίρι για την πρόσληψη 500 σωφρονιστικών υπαλλήλων ενώ σήμερα αποφασίστηκε, από τη διαδικασία της κινητικότητας, η πρόσληψη 200 ακόμη σωφρονιστικών υπαλλήλων.

Η γενικότερη κατάσταση στα σωφρονιστικά ιδρύματα της χώρας αλλά και ειδικότερα οι συνθήκες κάτω από τις οποίες η απόδραση από τις φυλακές των Τρικάλων βρέθηκαν στο επίκεντρο της σημερινής συνάντησης. Ο κ. Ρουπακιώτης χαρακτήρισε την απόδραση γεγονός «πρωτοφανές» για τα ευρωπαϊκά χρονικά τονίζοντας ότι «δεν πρέπει να επιτρέψουμε άλλα γεγονότα, όπως αυτό των Τρικάλων».

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας διαβεβαίωσε από την πλευρά του ότι η ελληνική αστυνομία θα παράσχει στους εξωτερικούς φρουρούς βαρύ οπλισμό, ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν στην «αυξημένη επικινδυνότητα των επιθέσεων, των πρωτοφανών επιθέσεων, όπως αυτή η τελευταία στα Τρίκαλα». Πρόσθεσε ακόμη ότι η ΕΛ.ΑΣ. θα συνδράμει με την παρουσία των Ειδικών Μονάδων, των ΕΚΑΜ, σε τακτικές έρευνες στα κελιά των βαρυποινιτών, ώστε να αποτραπεί η δυνατότητα απόδρασής τους.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ