Αρχειο

Συνεχίζεται η ομηρία στις φυλακές Μαλανδρίνου από τον Ριζάι

Σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
36842-79739.jpg

Σε αναταραχή παραμένει η φυλακή του Μαλανδρίνου στη Φωκίδα, όπου από αργά χθες τη νύχτα ο βαρυποινίτης Αλκέτ Ριζάι κρατά ομήρους έξι σωφρονιστικούς υπαλλήλους, ζητώντας να αφεθεί ελεύθερος. Παραμένει αδιευκρίνιστο πώς ο Αλβανός κακοποιός κατάφερε να αιφνιδιάσει τους φύλακες και με τη βοήθεια συγκρατουμένων του να τους οδηγήσει στο φρουραρχείο, κοντά στην πύλη εξόδου των φυλακών.

Από χθες τη νύχτα βρίσκεται στο Μαλανδρίνο ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης, Μάριος Σκανδάμης, παρακολουθώντας από κοντά τις εξελίξεις και ενημερώνοντας τον υπουργό, ενώ κλήθηκαν να παρουσιαστούν και οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι, οι οποίοι χθες βρίσκονταν εκτός υπηρεσίες. Ο χώρος της φυλακής έχει περικυκλωθεί από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ενισχυμένες με άνδρες των ΕΜΑΚ από την Πάτρα και την Αθήνα.

O Αλκέτ Ριζάι, μαζί με τον Βασίλη Παλαιοκώστα, τον Φεβρουάριο του 2009, είχαν αποδράσει με ελικόπτερο από τις φυλακές του Κορυδαλλού. Γ.Δ.

 UPDATE:

Απελευθερώθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο ένας από τους έξι σωφρονιστικούς υπαλλήλους επωφελούμενος της αναστάτωσης που προκλήθηκε, όταν οι αστυνομικές δυνάμεις που έχουν περικυκλώσει τον χώρο του καταστήματος έριξαν καπνογόνα στο εσωτερικό της φυλακής. Οι υπόλοιποι  παραμένουν όμηροι του κακοποιού, ενώ οι διαπραγματεύσεις για την απελευθέρωσή τους με τα ανταλλάγματα, που απαιτεί ο Αλκέτ Ριζάι, συνεχίζονται.

Εξάλλου, όπως έγινε γνωστό από το εσωτερικό των φυλακών, έξι άλλοι σωφρονιστικοί υπάλληλοι, που είχαν εγκλωβισθεί μέσα σε πτέρυγα της φυλακής, όταν σήμανε συναγερμός και «έπεσε» το σύστημα ασφάλισης των θυρών, απελευθερώθηκαν και με γερανό της πυροσβεστικής απομακρύνθηκαν από τον χώρο.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις από την Αθήνα και την Πάτρα, καθώς και άνδρες των ΕΚΑΜ, εξακολουθούν να περιφρουρούν τον χώρο της φυλακής.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ