Αρχειο

Το θέατρο της Αρεοπαγίτου

Πρωταγωνιστούν: Βίκυ Σταμάτη και ο γείτονας, Μιχάλης Χαρίτος

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
36642-79389.jpg

Σκηνή 1η Η Βίκυ Σταμάτη βλέπει από το κελί του Κορυδαλλού ΣΚΑΪ. Αντικρίζει με νοσταλγία το σπίτι της και πλημμυρίζει με θυμό από αυτά που ακούει να λέει ο παλιός της γείτονας, Μιχάλης Χαρίτος. Γράφει εξώδικο.

Βίκυ Σταμάτη: «Εδώ και μέρες επιδίδεστε σε μία πρωτοφανή παράνομη συμπεριφορά και προσβολή της ιδιοκτησίας μου, αλλά και της προσωπικότητάς μου, εκμεταλλευόμενος την παρούσα κατάσταση της οικογένειάς μου και την εξ αυτής απουσία της από τον γειτονικό προς εσάς διαμέρισμα των 170 τμ που αποτελεί μέρος του νεοκλασσικού κτιρίου της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, όπου διαβιείτε σε κατοικία του πρώτου ορόφου και διατηρείτε ισόγειο ταξιδιωτικό γραφείο, παρότι η λειτουργία επαγγελματικής στέγης απαγορεύεται στην ως άνω οδό. Έχετε μεθοδεύσει με την καθημερινή προκλητική παράνομη συμπεριφορά σας, επιδιώκοντας τη δήμευση του διαμερίσματός μου με απώτερο σκοπό να ακολουθήσετε την ίδια διαδικασία και να αποκτήσετε σε μηδαμινή αξία μέσω πλειστηριασμού, όπως συνηθίζετε».

Σκηνή 2η Στο σπίτι της Αρεοπαγίτου, ο 77χρονος επιχειρηματίας διαβάζει το εξώδικο.

Μιχάλης Χαρίτος: «Όταν έλαβα το εξώδικο θύμωσα. Με κατηγορεί ότι θέλω να της πάρω το σπίτι με πλειστηριασμό. Μακάρι να είχα τα λεφτά. Εγώ δεν μπορώ να συντηρήσω το δικό μου σπίτι τώρα με τους φόρους. Δεν έδειξα ποτέ το σπίτι σας σε κανέναν. Εξάλλου είναι κλειδωμένο και δεν μπορεί κανείς να μπει μέσα».

Σκηνή 3η Σκηνικό με πολλά σεντόνια.

Βίκυ Σταμάτη: «Είπατε: '“Η κυρία Σταμάτη δεν κοιμάται δεύτερη φορά στο ίδιο σεντόνι”. Επειδή η βεβαιότητά μου για την παράνομη συμπεριφορά σας πηγάζει από το ότι ο μοναδικός τρόπος για να ληφθούν οι φωτογραφίες και τα τηλεοπτικά πλάνα που προβάλλονται είναι από το δικό σας χώρο και συγκεκριμένα μέσω της σκάλας υπηρεσίας που βρίσκεται στο πίσω μέρος του κτιρίου και την οποία εσείς γνωρίζετε και αποκλειστικά χρησιμοποιείτε, καθότι εξυπηρετεί την οικογενειακή και επαγγελματική σας στέγη».

Μιχάλης Χαρίτος: «Όσο ζούσατε στο σπίτι, ο λογαριασμός του νερού ερχόταν πότε 1.200 ευρώ, πότε 900 ευρώ. Όταν σφραγίστηκε το σπίτι σας, το νερό ερχόταν μόνο 30 ευρώ. Από τα 1.200 ευρώ, εγώ πλήρωνα τα 2/3 και αναγκάστηκα να βάλω νέο ρολόι».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ