Αρχειο

Απολογία Τσέκου: Το «ροζ dvd» και οι φωτογραφικοί διαγωνισμοί

«Έχω μετανοιώσει οικτρά»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
36576-79291.jpg

Τακτοποίηση ημετέρων στο Δημόσιο, φωτογραφικοί διαγωνισμοί, εκβιασμοί και από πάνω ένα ροζ σύννεφο που έσκασε με δύναμη, όταν ο τότε γενικός γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού Χρήστος Ζαχόπουλος προσπάθησε να αυτοκτονήσει πηδώντας από το μπαλκόνι.

Αν όχι όλα, τα περισσότερα… κακά της μοίρας μας ξετυλίχθηκαν στη διάρκεια της απολογίας της 42χρονης σήμερα Εύης Τσέκου, η οποία το 2008 είχε αναστατώσει το πανελλήνιο, δημοσιοποιώντας dvd με τις ιδιαίτερες στιγμές της με τον κ. Ζαχόπουλο. Η κ. Τσέκου, η οποία παρέμεινε στη φυλακή για 202 ημέρες, επί πέντε ώρες χθες έδινε τη δική της εκδοχή ενώπιον των δικαστών του Εφετείου της Αθήνας. Πρώτα απ’ όλα αναφέρθηκε στη σχέση της με τον Χρήστο Ζαχόπουλο, τον οποίο χαρακτήρισε «υπουργό πάνω από τον υπουργό». Όπως είπε η τότε συμβασιούχος στο υπουργείο, μέσα από τις ατελείωτες ώρες τής μεταξύ τους συνεργασίας, ο ερωτισμός, που από την αρχή υπήρχε ανάμεσά τους, εξελίχθηκε σε προσωπική σχέση. Και όταν στο υπουργείο προκηρύχθηκε διαγωνισμός για 148 θέσεις, έφτιαξε κι εκείνη τα χαρτιά της «με την ελπίδα και τη βεβαιότητα ότι θα πετύχω», όμως στη συνέχεια αντιλήφθηκε, όπως κατέθεσε, ότι «στην ουσία ο διαγωνισμός ήταν κομμένος και ραμμένος στα μέτρα των ανθρώπων που ήταν ήδη στο υπουργείο». «Εγώ θα σε τακτοποιήσω ο κόσμος να χαλάσει» της είπε τότε ο Ζαχόπουλος, κι εκείνη ένιωσε ασφάλεια. Όταν όμως έμαθε ότι δεν ήταν στους επιτυχόντες, και ο γενικός την παρέπεμψε στον Σπύρο Κλαδά, τότε πρόεδρο της εταιρείας Ολυμπιακά Ακίνητα, έμαθε ότι «δυστυχώς μας έχουν ασκηθεί πιέσεις από πολύ υψηλά». «Έπαθα σοκ. Πρώτη πρώτη στη λίστα των επιτυχόντων ήταν η ανιψιά του Γιώργου Βουλγαράκη, ενώ πολύ ψηλά ήταν και η αρραβωνιαστικιά κομματάρχη της ΝΔ. Αν ο Ζαχόπουλος είχε νοιαστεί για μένα θα μπορούσε να το είχε κάνει, έδειξε όμως ότι αδιαφόρησε πλήρως».

Η αρχή του τέλους

Την ίδια περίοδο άκουσε κάποιες φήμες ότι ο Ζαχόπουλος είχε σχέση με άλλη συμβασιούχο. «Με είχε διαψεύσει σε όλα τα επίπεδα. Πήγα στο γραφείο του και έγινε καβγάς. Ήταν η οριστική ρήξη», είπε. Και έχοντας στα χέρια της ένα προσωπικό τους dvd που η ίδια είχε βιντεοσκοπήσει στο σπίτι του στο Κολωνάκι, αποφάσισε να απευθυνθεί στον εργατολόγο Χρήστο Νικολουτσόπουλο. Τελευταίος σταθμός της «περιοδείας» τους σε μέσα ενημέρωσης ήταν η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», όπου «ξετρελάθηκαν. Όλο σαν στόρι ήταν δελεαστικό». Της ζήτησαν να δουν την κασέτα που είχε μαγνητοσκοπήσει. «Εγώ αντέδρασα, αλλά ο Χρήστος Νικολουτσόπουλος μου είπε να μην ανησυχώ γιατί ο Θέμος Αναστασιάδης ήταν φίλος. "Τrust me" (εμπιστεύσου με) ήταν η χαρακτηριστική φράση του». Στη συνέχεια η Τσέκου επιτέθηκε στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» για τη δημοσιοποίηση του «ροζ DVD», που έφτασε μέχρι το Μέγαρο Μαξίμου, συνδέοντας τη διακίνηση του συγκεκριμένου υλικού με την απόπειρα αυτοκτονίας του Χρήστου Ζαχόπουλου, ο οποίος καθ’ όλη τη διάρκεια της απολογίας της βρισκόταν λίγα μέτρα πίσω της και άκουγε. «Έχω μετανιώσει οικτρά που έδωσα το dvd» κατέληξε η Τσέκου.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ