Αρχειο

Έφαγαν κρέας από γαϊδούρι στη Ρόδο;

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
36493-79172.jpg

Στην εισαγγελία της Ρόδου οδηγήθηκαν οι τρεις φερόμενοι ως υπεύθυνοι για κλοπές και σφαγή γαϊδουριών, το κρέας των οποίων κατηγορούνται ότι πουλούσαν ως βοδινό σε κρεοπωλεία του νησιού. Η καταγγελία έγινε από το φιλοζωικό σύλλογο Paws & Claws Animal Rescue Rhodes, ο οποίος σε ανακοίνωση του διαβεβαιώνει: «είμαστε στη δυσάρεστη θέση να σας πούμε ότι έχει κυκλοφορήσει και στη Ρόδο κρέας από γαϊδούρι».

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα rodosalarm.gr τις τελευταίες ημέρες έχουν κλαπεί τέσσερα γαϊδούρια από περιοχές της Ρόδου, το ένα εκ των οποίων σφαγιάστηκε και το κρέας του ήδη πωλείται σε ντόπια κρεοπωλεία ως βοδινό. Μετά την καταγγελία ακολούθησαν στοχευμένοι έλεγχοι στο νησί και την Κυριακή αστυνομικοί του τμήματος Ιαλυσού και του Σαλάκου κατάφεραν να εντοπίσουν τους δράστες. Οι συλληφθέντες, τρεις Έλληνες, κατηγορούνται για ζωοκλοπή. Οι φερόμενοι ως δράστες υποστηρίζουν ότι κίνητρο της κλοπής ήταν να χρησιμοποιήσουν τα γαϊδούρια στα δικά τους χωράφια. Τα κλεμμένα ζώα αποδόθηκαν στον δικαιούχο, το φορτηγό κατασχέθηκε και οι δράστες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου.

Το Γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη διαβεβαίωσε ότι από τα μέχρι σήμερα στοιχεία της Αστυνομίας δεν προέκυψε ότι τα συγκεκριμένα συλληφθέντα άτομα έσφαξαν και διέθεσαν κρέας όνων σε κρεοπωλεία του νησιού. Η Κτηνιατρική Υπηρεσία της Περιφέρειας επί μονίμου βάσεως διενεργεί και χωρίς διακοπή ελέγχους για την παραγωγή και διάθεση κρέατος τόσο στην Ρόδο όσο και στα λοιπά νησιά του νομού.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ