Αρχειο

Κλήση σε απολογία για τον Αντώνη Δελλατόλα

Με την κατηγορία νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Η ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση των επισφαλών δανείων που χορηγούσε η Proton Bank, την περίοδο που μεγαλομέτοχός της ήταν ο προσωρινά κρατούμενος επιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, κάλεσε σε απολογία τον Αντώνη Δελλατόλα (Το Ποντίκι, 6 ημέρες) με την κατηγορία νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ, η κατηγορία σε βάρος του κ. Δελλατόλα αφορά τα 500.000 ευρώ, που φαίνεται να έλαβε ο εκδότης από τράπεζα της Κύπρου, με εντολή του καταζητούμενου στενού συνεργάτη του Λαυρεντιάδη, Πέτρου Κυριακίδη. Το ποσό αυτό φέρεται να εκταμιεύθηκε με σκοπό την εξαγορά ποσοστού μετοχών της εφημερίδας «Το Ποντίκι» την περίοδο που βρισκόταν σε εξέλιξη δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης της Proton.

Επίσης, η δικαστική λειτουργός εξέδωσε ένταλμα σύλληψης σε βάρος του Γιώργου Κυριακίδη, γιου του καταζητούμενου με διεθνές ένταλμα, στενού συνεργάτη του επιχειρηματία Λαυρεντιάδη, Πέτρου Κυριακίδη. Το ένταλμα εκδόθηκε καθώς ο Γιώργος Κυριακίδης κλήθηκε σε απολογία και ουδέποτε εμφανίστηκε στο ανακριτικό γραφείο.