Αρχειο

Βαρύ το κόστος για την υγεία από την κατανάλωση αλλαντικών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
36403-78962.jpg

160 μόλις γραμμάρια προϊόντων κατεργασμένου κρέατος αρκούν για να αυξηθεί η πιθανότητα πρόωρου θανάτου από καρδιοαγγειακά ή καρκίνο κατά 44%. Αυτό προκύπτει έπειτα από μεγάλη μελέτη που πραγματοποιήθηκε σε δέκα ευρωπαϊκά κράτη, σχετικά με τους κινδύνους αλλαντικών όπως το μπέικον και τα λουκάνικα. Πιθανολογείται ότι η υψηλή περιεκτικότητά τους σε συντηρητικά και αλάτι είναι αυτή που προκαλεί τις μεγαλύτερες βλάβες στον άνθρωπο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ