Αρχειο

Αναβολή δίκης στην Ιερισσό (video)

 Αφέθηκαν ελεύθεροι οι συλληφθέντες, νέα κόντρα Σκουρλέτη - ΝΔ

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ελεύθεροι αφέθησαν οι τέσσερις συλληφθέντες από την Ιερισσό σε βάρος των οποίων υπάρχουν κατηγορίες για τον εμπρησμό του εργοταξίου στις Σκουριές, μετά την απόφαση του δικαστηρίου για αναβολή της δίκης. Οι δικηγόροι των κατηγορουμένων ζήτησαν πολυήμερη αναβολή ώστε να μπορέσουν να συγκεντρώσουν περισσότερα στοιχεία για την υπόθεση. Η δίκη θα διεξαχθεί στις 20 Μαρτίου. Εν τω μεταξύ, στην εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε σύσκεψη για την εκτόνωση της έντασης στην Ιερισσό, με τη συμμετοχή του αστυνομικού διευθυντή Κεντρικής Μακεδονίας και εκπροσώπων των κατοίκων και της εταιρίας «Ελληνικός Χρυσός». Στη συνάντηση δεν παρέστη ο δήμαρχος Αριστοτέλη Χρ. Πάχτας.

Νέα κόντρα ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ για τις Σκουριές

«Η παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων θυμίζει κατοχικό στρατό σε επιχείρηση εκκαθάρισης», δήλωσε για τα γεγονότα στην Ιερισσό ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Πάνος Σκουρλέτης σε συνέντευξή του στη NET-105,8. Ο Πάνος Σκουρλέτης τόνισε, επίσης, ότι δε στέκει πολιτικά η κριτική που άσκησε η ΝΔ για διαφημιστική καταχώρηση της «Ελληνικός Χρυσός ΑΕ» στην εφημερίδα Αυγή. «Κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια. Διότι πράγματι η φαύλη παράταξη της ΝΔ και με αυτό τον τρόπο, δηλαδή μέσα από διαφημιστικό χρήμα, μπορούσε ουσιαστικά να προωθεί συγκεκριμένα συμφέροντα και επιχειρηματικές πρωτοβουλίες. Έτσι το αντιλαμβάνονται. Έτσι χρησιμοποίησαν τον κρατικό ΟΠΑΠ, έτσι μέσα από το κρατικό χρήμα υποστήριξαν συγκεκριμένα έντυπα. Είναι ακριβώς ένας τρόπος τον οποίον πάρα πολλές φορές η ΝΔ αλλά και το ΠΑΣΟΚ τα προηγούμενα χρόνια μπορούσαν να γεμίζουν με έναν πλάγιο τρόπο τα κομματικά τους ταμεία» σημείωσε ο κ. Σκουρλέτης.

Η ΝΔ απάντησε: «Ακούσαμε τα αδιανόητα, ότι η “ΑΥΓΗ” δεν έχει σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο βασικός μέτοχος της εφημερίδας. Ακούσαμε ότι το 2010 δεν επαρκούσε στον ΣΥΡΙΖΑ η κρατική χρηματοδότηση για την “ΑΥΓΗ”, γι αυτό προσέφυγε στην εταιρία Ελ. Χρυσός. Ακούσαμε να εξομοιώνονται ανεξάρτητα ΜΜΕ με το επίσημο όργανο του ΣΥΡΙΖΑ, που μάλιστα χρηματοδοτείται από τον ίδιο. Αντί για όλες αυτές τις αστειότητες, θα μπορούσαν εξαρχής να είχαν παραδειγματιστεί από τη στάση αντίστοιχου κομματικού οργάνου, του “Ριζοσπάστη”, για να μην αναγκάζονται σήμερα να αναμασούν αστείες δικαιολογίες».

Παραίτηση Δένδια ζητούν οι ΑΝ.ΕΛ

«Η ρίψη χημικών μέσα σε σχολεία, η λήψη DNA από ανήλικους, οι προσαγωγές παρά την αντίθετη άποψη του εισαγγελέα, στις οποίες προβαίνουν πλέον οι αστυνομικές δυνάμεις, ξεφεύγουν από τη δημοκρατική νομιμότητα και παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα. Ζητείται άμεσα η παραίτηση του υπουργού Δημοσίας Τάξεως και Προστασίας του Πολίτη, κ. Δένδια», ανέφερε η ανακοίνωση Τύπου του κόμματος «Ανεξάρτητοι Έλληνες».