Αρχειο

Κάτοικοι Κυψέλης: Ζητούν διευθύνσεις και ονόματα για την υποβάθμιση

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
36297-78828.jpg

Στη δημοσιότητα έδωσαν κάτοικοι και επαγγελματίες της Κυψέλης και των γύρω περιοχών επιστολή τους προς τον Γιώργο Καμίνη, με την οποία τον καλούν να δώσει στις αρχές τα στοιχεία στα οποία βασίζει τις καταγγελίες που έκανε σε ομιλία του στις 30 Ιανουαρίου στην «Τεχνόπολις», περί συνειδητής υποβάθμισης της γειτονιάς.

Το «επίμαχο» απόσπασμα των λεγομένων του δημάρχου Αθηναίων είναι το εξής: «… Άγιος Παντελεήμονας, Κυψέλη, Πατήσια, Φωκίωνος Νέγρη κ.λπ. Αφού εγκαταλείφθηκαν σταδιακά από το κράτος, τον δήμο και τους πιο εύπορους κατοίκους τους, οι γειτονιές αυτές υποβαθμίστηκαν και αποτέλεσαν πρόσφορο χώρο συγκέντρωσης παράνομων μεταναστών, οι οποίοι δεν βρέθηκαν τυχαία εκεί. Καθώς το λιμενικό σώμα και η αστυνομία αδυνατούσαν να φυλάξουν στοιχειωδώς τα σύνορα της χώρας, οι πληθυσμοί των παράνομων μεταναστών διοχετεύτηκαν συνειδητά, από τις πολιτικές ηγεσίες των υπουργείων Εσωτερικών και Δημόσιας Τάξης, στο μεγάλο χωνευτήρι του Κέντρου της Αθήνας…».

Οι κάτοικοι, οι οποίοι σημειώνουν ότι ο κ. Καμίνης «φυσικά δεν είναι άμοιρος ευθυνών και σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται ούτε ο ίδιος ούτε οι υπηρεσίες του να πάρουν συγχωροχάρτι», καλούν τις εισαγγελικές αρχές να κινηθούν αυτεπαγγέλτως και να καλέσουν τον κ. Καμίνη να δώσει στοιχεία, εάν δεν το κάνει ο ίδιος.

Παράλληλα, καλούν τα υπουργεία Δημόσιας Τάξης και Εσωτερικών, τις νυν και τις πρώην ηγεσίες τους να πάρουν θέση ως προς τα λεγόμενα του κ. Καμίνη, τονίζοντας ότι «θέλουμε να γνωρίζουμε τους υπεύθυνους της καταστροφής του κέντρου της Αθήνας, ποιοι απαξίωσαν τις ζωές μας και τις περιουσίες μας, ποιο ήταν το σχέδιο, ποιοι το εκπόνησαν και για ποιο σκοπό», ενώ αναρωτιούνται γιατί τα όσα ανέφερε ο δήμαρχος, δεν απασχόλησαν κανένα, ούτε τα ΜΜΕ, ούτε τους καν τους πολιτικούς αντιπάλους.

Την επιστολή συνυπογράφουν η Επιτροπή Κατοίκων Αγγελοπούλου - Πλ. Βικτωρίας, ο Σύλλογος Κατοίκων & Επαγγελματιών Πλατείας Αμερικής & Ευρύτερης Περιοχής, η Ένωση για την Ποιότητα Ζωής (Ε.ΠΟΙ.ΖΩ) και ο Σύλλογος «Φίλοι της Κυψέλης».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ