- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Το επεξεργασμένο κόκκινο κρέας, όπως λουκάνικα, μπέικον, σαλάμι και έτοιμα μπιφτέκια, αυξάνει τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου, σύμφωνα με νέα μεγάλη ευρωπαϊκή έρευνα της ηλεκτρονικής επιστημονικής επιθεώρησης BMC Μedicine. Η έρευνα η οποία έγινε σε 448.568 άτομα από 10 ευρωπαϊκές χώρες, δείχνει ότι αυτοί που καταναλώνουν πολύ κόκκινο επεξεργασμένο κρέας έχουν 44% περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν πρόωρα, κυρίως από καρδιακές παθήσεις και δευτερευόντως από καρκίνο.
Σύμφωνα με τους επιστήμονες που πήραν μέρος στην έρευνα ο λόγος της επικινδυνότητας είναι πιθανόν το αλάτι και οι άλλες χημικές ουσίες που χρησιμοποιούνται κατά την παρασκευή και για την συντήρηση του επεξεργασμένου κρέατος.
Ωστόσο η κατανάλωση μικρής ποσότητας τέτοιων τροφών φαίνεται να είναι ωφέλιμη για την υγεία, επειδή περιέχουν σημαντικά θρεπτικά συστατικά και μέταλλα.