Αρχειο

Το επεξεργασμένο κρέας αυξάνει το κίνδυνο πρόωρου θανάτου

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Το επεξεργασμένο κόκκινο κρέας, όπως λουκάνικα, μπέικον, σαλάμι και έτοιμα μπιφτέκια, αυξάνει τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου, σύμφωνα με νέα μεγάλη ευρωπαϊκή έρευνα της ηλεκτρονικής επιστημονικής επιθεώρησης BMC Μedicine. Η έρευνα η οποία έγινε σε 448.568 άτομα από 10 ευρωπαϊκές χώρες, δείχνει ότι αυτοί που καταναλώνουν πολύ κόκκινο επεξεργασμένο κρέας έχουν 44% περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν πρόωρα, κυρίως από καρδιακές παθήσεις και δευτερευόντως από καρκίνο.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες που πήραν μέρος στην έρευνα ο λόγος της επικινδυνότητας είναι πιθανόν το αλάτι και οι άλλες χημικές ουσίες που χρησιμοποιούνται κατά την παρασκευή και για την συντήρηση του επεξεργασμένου κρέατος.

Ωστόσο η κατανάλωση μικρής ποσότητας τέτοιων τροφών φαίνεται να είναι ωφέλιμη για την υγεία, επειδή περιέχουν σημαντικά θρεπτικά συστατικά και μέταλλα.