Αρχειο

Πανελλήνια διάκριση μαθητικού application για την τουριστική προώθηση της Λέσβου

Με την κατασκευή μιας πρωτότυπης εφαρμογής αλληλεπίδρασης και τουριστικής προώθησης της Λέσβου, δεκαέξι μαθητές από το Επαγγελματικό Λύκειο Καλλονής, απέσπασαν τον έπαινο «Ανάπτυξης Τοπικής Οικονομίας» ανάμεσα σε 48 σχολεία από όλη την Ελλάδα.

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
35904-78197.jpg

Με την κατασκευή μιας πρωτότυπης εφαρμογής αλληλεπίδρασης και τουριστικής προώθησης της Λέσβου, δεκαέξι μαθητές από το Επαγγελματικό Λύκειο Καλλονής, απέσπασαν τον έπαινο «Ανάπτυξης Τοπικής Οικονομίας» ανάμεσα σε 48 σχολεία από όλη την Ελλάδα.

Το σχολείο κατέκτησε την πρώτη θέση στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό «ψηφιακής καινοτομίας και επιχειρείν» («E-nnovation Junior»), που διοργάνωσε και φέτος το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Η ιδέα που βραβεύτηκε ήταν αυτή της ηλεκτρονικής εμπορίας και δημοπράτησης αγροτικών προϊόντων και το ολοκληρωμένο επιχειρηματικό σχέδιο της εικονικής επιχείρησης, που δημιούργησαν οι μαθητές του τμήματος Οικονομίας του ΕΠΑΛ Καλλονής.

Η εφαρμογή «I Love Lesvos», που δημιούργησαν οι μαθητές, στοχεύει στην διαδικτυακή διαφήμιση του νησιού μέσω των κοινωνικών δικτύων αξιοποιώντας κυρίως τις εμπειρίες των επισκεπτών του νησιού και μετατρέποντάς τους σε διαδραστικούς διαφημιστές.

Το Επαγγελματικό Λύκειο Καλλονής Λέσβου συμμετείχε με την εικονική επιχείρηση «YouDrive», στην εμπορική έκθεση, που διοργάνωσε το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων, στο Athens Information Technology τον Φεβρουάριο.

Στην εφαρμογή, ο χρήστης μπορεί να περιηγηθεί σε βίντεο και φωτογραφίες του νησιού, αλλά και να βρει τις κατάλληλες φόρμες προκειμένου να εμπλουτίσει το περιεχόμενο το προσωπικό υλικό και εμπειρίες του. Στο ίδιο περιβάλλον της εφαρμογής υπάρχουν συνδέσεις που οδηγούν τους επισκέπτες στις σελίδες που έχουν δημιουργηθεί στα social media.

Οι δεκαέξι μαθητές, που δούλεψαν με τους δύο καθηγητές τους, για την πρωτότυπη διαδραστική επιχείρηση προβολής του νησιού τους είναι οι: Μυρσίνη Αργυριάδη,Στέλλα Δουνιά, Παναγιώτης Θεοδοσιάδης, Γιώργος Κακογιάννης, Αλέξανδρος Κόκλας, Χαρά Κοντού, Νίκος Κουτζπής, Γιώργος Μολυβιάτης, Μαρία Μουτζούρη,Αγνή Μπούρα, Παράσχος Νανίδης, Ταξιαρχούλα Πετριτζικλή, Θανάσης Σλουμάτης, Παναγιώτα Φραντζέσκου, Νίκος Χαρίτος και Ελευθερία Χατζέλλη.

Το «I love Lesvos» δεν δημιουργήθηκε μόνο για την συμμετοχή του ΕΠΑΛ Καλλονής στον διαγωνισμό. Οι δημιουργοί του επιθυμούν η εφαρμογή να συνεχίσει να υπάρχει ως μια μόνιμη καμπάνια για το νησί.

Η εφαρμογή διατίθεται δωρεάν από το Apple Store ή το Google Play. Την αναζητάτε από τη συσκευή σας, με τις λέξεις «I Love Lesvos Island».

Η ομάδα των μαθητών έχει δημιουργήσει επίσης και τις ακόλουθες σελίδες στα κοινωνικά δίκτυα:

Facebook 

Twitter 

Youtube 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ