Αρχειο

Θεσσαλονίκη: Πιάνει δουλειά αντιρρυπαντικό σκάφος στο Θερμαϊκό

Ένα ειδικά διαμορφωμένο αντιρρυπαντικό σκάφος πλέει από πρώτης Μαρτίου - και κάθε μέρα - από το πρωί έως το βράδυ, στον Θερμαϊκό Κόλπο, έχοντας ως βασικό έργο τον καθαρισμό των νερών από τα επιπλέοντα αντικείμενα. Στις 27/2, υπεγράφησαν στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, παρουσία του υπουργού Θεόδωρου Καράογλου, οι συμβάσεις με τις τέσσερις εταιρείες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του υπουργείου, αναλαμβάνοντας να καλύψουν εξ' ολοκλήρου το ποσό που απαιτείται για τον επιφανειακό καθαρισμό του Θερμαϊκού Κόλπου.

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ένα ειδικά διαμορφωμένο αντιρρυπαντικό σκάφος πλέει από πρώτης Μαρτίου - και κάθε μέρα - από το πρωί έως το βράδυ, στον Θερμαϊκό Κόλπο, έχοντας ως βασικό έργο τον καθαρισμό των νερών από τα επιπλέοντα αντικείμενα.

Στις 27/2, υπεγράφησαν στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, παρουσία του υπουργού Θεόδωρου Καράογλου, οι συμβάσεις με τις τέσσερις εταιρείες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του υπουργείου, αναλαμβάνοντας να καλύψουν εξ' ολοκλήρου το ποσό που απαιτείται για τον επιφανειακό καθαρισμό του Θερμαϊκού Κόλπου.

«Το περιβάλλον το δανειστήκαμε από τα παιδιά μας. Είναι ένα κοινωνικό αγαθό που πρέπει να προστατεύουμε. Ένα από αυτά τα κοινωνικά αγαθά είναι το οικοσύστημα του Θερμαϊκού Κόλπου. Ένα οικοσύστημα που έχει πολλά προβλήματα και σαν υπουργείο αποφασίσαμε μία σειρά από δράσεις για να τα αντιμετωπίσουμε» δήλωσε ο κ. Καράογλου.

Οι συμβάσεις υπεγράφησαν με τις εταιρείες ΕΥΑΘ ΑΕ, Lidl Ελλάς, Mamidol Jet Oil και Wind Ελλάς και ο καθαρισμός του Θερμαϊκού Κόλπου θα γίνεται, σε καθημερινή βάση, έως τις 31 Δεκεμβρίου 2013.