Αρχειο

Γκάρντιαν: «Πανικός στην Ελλάδα εξαιτίας σοβαρών ελλείψεων από φάρμακα»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
35759-78003.jpg

Πρόκειται για τον τίτλο έρευνας της βρετανικής εφημερίδας για την κατάσταση στα ελληνικά νοσοκομεία, η οποία υποστηρίζει ότι η Ελλάδα βρίσκεται μπροστά σε ανθρωπιστική κρίση. Σύμφωνα με την εφημερίδα, Γκάρντιαν, εκατοντάδες ασθενείς στερούνται της θεραπείας τους επειδή το ελληνικό κράτος οφείλει πολλά χρήματα στις φαρμακευτικές εταιρείες, οι οποίες είναι έτοιμες ακόμα και να αποσύρουν φάρμακα από την ελληνική αγορά.

Το άρθρο επισημαίνει πως εκατοντάδες φάρμακα έχουν χαμηλό ρυθμό ανεφοδιασμού και η κατάσταση χειροτερεύει αν και η κυβέρνηση έχει καταρτίσει μια λίστα με περισσότερες από 50 φαρμακευτικές εταιρείες που τις κατηγορεί για ανάσχεση των προμηθειών προς τη χώρα μας εξαιτίας των χαμηλών τιμών. Περισσότερα από 200 φαρμακευτικά προϊόντα επηρεάζονται άμεσα από αυτή την κατάσταση συμπεριλαμβανομένων θεραπείες για αρθρίτιδα, ηπατίτιδα c και υπέρταση αντιβιοτικά, φάρμακα για τη χοληστερίνη και άλλα, τονίζει το άρθρο μεταξύ άλλων.

Το κείμενο αναφέρεται επίσης στην είδηση ότι ο ελβετικός Ερυθρός Σταυρός σταμάτησε την παροχή αίματος προς την Ελλάδα, επειδή η χώρα μας δεν έχει πληρώσει όταν έπρεπε τις οφειλές της. Ο εκπρόσωπος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου Δημήτρης Καραγεωργίου, είπε στη βρετανική εφημερίδα: «Η προμήθεια φαρμάκων στην ελληνική αγορά έχει μειωθεί κατά 90%», δήλωσε χαρακτηριστικά στην εφημερίδα, ενώ συνέχισε λέγοντας πως «οι εταιρείες προμηθεύουν με αργό και βασανιστικό τρόπο την αγορά για να αποφύγουν τις ποινικές διώξεις. Οι πελάτες ανησυχούν πως αύριο ίσως δεν υπάρχει ασφαλιστική κάλυψη, αφού πλέον τα φάρμακά τους είναι δυσεύρετα».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ