Αρχειο

Λιτότητα και στο Λιμενικό

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
35662-77833.jpg

Περιορισμένες, υποστηρίζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Προσωπικού Λ.Σ. ότι είναι οι τακτικές περιπολίες των σκαφών του Λιμενικού Σώματος για έκτακτα περιστατικά, σύμφωνα με διαταγή του Αρχηγείου του Λ.Σ.

Κατά την ΠΟΕΛΠΣ, με τις συνεχείς μειώσεις στις δαπάνες των σωμάτων ασφαλείας, τα πλωτά του Λιμενικού Σώματος ακινητοποιούνται συχνά λόγω έλλειψης καυσίμων και επιπλέον, όσοι υπηρετούν σε αυτά δεν έχουν πληρωθεί τρία χρόνια τώρα τις εκτός έδρας αποζημιώσεις τους. Η Ομοσπονδία είχε καταγγείλει και πριν λίγους μήνες ότι στο λιμεναρχείο της Ραφήνας κινούνταν μόνο τα περιπολικά τα οποία διασφάλιζαν ορισμένες ποσότητες καυσίμων από «σπόνσορες» της περιοχής.

Το Αρχηγείο του Λ.Σ. διέψευσε χθες τα περί έλλειψης καυσίμων απαντώντας ότι έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την προμήθειά τους, ώστε να κινούνται τα σκάφη του Σώματος. Προσωρινός περιορισμός κινήσεων γίνεται σε μεμονωμένες περιπτώσεις όπου προκύπτει δυσκολία ανεφοδιασμού λόγω τεχνικών ή άλλων διαδικαστικών προβλημάτων, προκειμένου να μην επηρεάζεται η επιχειρησιακή αξιοποίηση των σκαφών για σημαντικές επεμβάσεις όπως έρευνα- διάσωση, καταγγελίες, ρυπάνσεις.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ