Αρχειο

Κυκλοφορεί αύριο η «Σχεδία» για τους άστεγους

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Η «Σχεδία», ένα περιοδικό δρόμου, που θα πωλείται στους δρόμους της πόλης από άστεγους και άνεργους, ετοιμάζεται αύριο Τετάρτη να κυκλοφορήσει το πρώτο της τεύχος. Στο ενημερωτικό φυλλάδιο που κυκλοφόρησε, γράφει: «Κάθε μέρα, 122 περιοδικά δρόμου, όπως αυτό που κρατάτε στα χέρια σας, βοηθούν άστεγους σε όλο τον κόσμο να ξεφύγουν από τη φτώχεια. Μέχρι σήμερα, με την υποστήριξη εκατομμυρίων αναγνωστών, όπως εσείς, 240.000 πωλητές σε 40 χώρες έχουν εξασφαλίσει τα προς το ζην και έχουν αλλάξει τις ζωές τους».

Το περιοδικό, που θα εκδίδεται από την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία ΜΚΟ και θα κυκλοφορεί την τελευταία Τετάρτη κάθε μήνα εκτός Αυγούστου, θα κοστίζει 3 ευρώ, εκ των οποίων τα μισά θα κρατούν οι «διαπιστευμένοι» πωλητές της, σε κάθε περίπτωση άνθρωποι που ζουν αρκετά κάτω από το όριο της φτώχειας. Το σχέδιο είναι κάθε νέος πωλητής να παίρνει δωρεάν δέκα αντίτυπα ως αρχικό κεφάλαιο και όταν τα πουλήσει να χρησιμοποιήσει το αρχικό κεφάλαιο για την αγορά άλλων στο 50% της ονομαστικής τους αξίας.

Το πρώτο περιοδικό δρόμου που κυκλοφόρησε σε αυτά τα πλαίσια στην Ελλάδα ήταν τα «Δρομολόγια», τα οποία «βγήκαν» για πρώτη φορά το 1998 και μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια εξέδωσαν 34 τεύχη, συλλεκτικής πια αξίας.