Αρχειο

Ο καύσωνας μειώνει την παραγωγικότητα των εργαζομένων

Σημερινή έκθεση της βρετανικής επιθεώρησης Nature Climate Change, κάνει αναφορά για «μείωση της παραγωγικότητας λόγω της υπερθέρμανσης του πλανήτη». Η υπερθέρμανση του πλανήτη θα επηρεάσει εργασιακά μεγάλες οικονομίες του πλανήτη όπως η Κίνα και η Βραζιλία, μέχρι το 2050. Στην έρευνα της Nature Climate Change γίνεται λόγος ότι η υπερθέρμανση του πλανήτη και ειδικότερα το φαινόμενο του θερμοκηπίου, θα έχουν σαφείς επιπτώσεις για όσους δουλεύουν πολλές ώρες εκτός γραφείου.

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
35555-77663.jpg

Σημερινή έκθεση της βρετανικής επιθεώρησης Nature Climate Change, κάνει αναφορά για «μείωση της παραγωγικότητας λόγω της υπερθέρμανσης του πλανήτη». Η υπερθέρμανση του πλανήτη θα επηρεάσει εργασιακά μεγάλες οικονομίες του πλανήτη όπως η Κίνα και η Βραζιλία, μέχρι το 2050.

Στην έρευνα της Nature Climate Change γίνεται λόγος ότι η υπερθέρμανση του πλανήτη και ειδικότερα το φαινόμενο του θερμοκηπίου, θα έχουν σαφείς επιπτώσεις για όσους δουλεύουν πολλές ώρες εκτός γραφείου.

«Η κατακόρυφη αύξηση της υγρασίας στην ατμόσφαιρα τα τελευταία έτη με συνοδό άνοδο της μέσης θερμοκρασίας κατά τους θερινούς μήνες, ως τελική συνέπεια έχει να υποχωρεί σε ποσοστό 10% ο παραγωγικός συντελεστής της εργασίας στον εξωτερικό χώρο εν μέσω θερμικού στρες του εργαζόμενου», αναφέρεται.

Μάλιστα τονίζεται πως η παραγωγικότητα των εργαζομένων θα φθίνει διαρκώς έως το 2050 και ειδικότερα σε χώρες της Νοτιανατολικής Ασίας, της Ινδοκίνας, και της Λατινικής Αμερικής όπου η ατμοσφαιρική ρύπανση είναι ιδιαίτερα υψηλή. Η άνοδος της θερμοκρασίας σε συνδιασμό με τους εκπεμπόμενους ρύπους ενδέχεται να επηρεάσει μια σειρά από επαγγέλματα του «εξωτερικού χώρου» όπως τους αγρότες, τους στρατιωτικούς και όσους δουλεύουν στα μεγάλα δημόσια έργα.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ