Αρχειο

Ελεύθεροι αφέθηκαν οι συλληφθέντες για την επίθεση στις Σκουριές

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ελεύθεροι αφέθηκαν στις 21:00 οι προσαχθέντες που οδηγήθηκαν το πρωί στη ΓΑΔΑ Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της προανακριτικής διαδικασίας για την εμπρηστική επίθεση στις Σκουριές.

Ο Βασίλης Τζιμούρτος, ένας από τους δικηγόρους των κατοίκων της βορειοανατολικής Χαλκιδικής, δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ότι στις 6 το πρωί προσήχθη στην Ασφάλεια Πολυγύρου μία 30χρονη, στις 10 προσήχθη ο σύζυγός της και το μεσημέρι προσήχθη και μία φίλη του ζεύγους που πήγε να τους αναζητήσει.

Σύμφωνα με την ανεπίσημη πληροφόρηση που είχαν οι δικηγόροι οι κατ' οίκον έρευνες στα σπίτια των προσαχθέντων δεν έδειξαν το παραμικρό στοιχείο σε βάρος των κατηγορουμένων.

Εντωμεταξύ, καθ’ ολη τη διάρκεια της ημέρας κάτοικοι της Χαλκιδικής πραγματοποιούσαν συγκέντρωση στα αστυνομικά τμήματα του Πολυγύρου και της Ιερισσού σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις προσαγωγές πολιτών με αφορμή την εμπρηστική επίθεση που σημειώθηκε στις εγκαταστάσεις της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός» στις Σκουριές.

Οι κάτοικοι πάντως της Χαλκιδικής μιλούν για κλίμα τρομοκρατίας ενόψει της αυριανής διαδήλωσης στα μεταλλεία χρυσού. Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης με τη σειρά της εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει:

«Οι έρευνες και οι προανακριτικές ενέργειες της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, στην ευρύτερη περιοχή για την εξιχνίαση της εμπρηστικής επίθεσης από άγνωστους δράστες σε εταιρεία εξόρυξης χρυσού στις Σκουριές Χαλκιδικής, την 17-02-2013, γίνονται στο πλαίσιο της νομιμότητας, με πιστή εφαρμογή των διατάξεων της ποινικής δικονομίας και με απόλυτο σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα».