Αρχειο

Φουντώνουν τα σενάρια για ανασχηματισμό της κυβέρνησης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
35455-77516.jpg

Έδαφος κερδίζει το σενάριο ότι ο πρωθυπουργός θα προχωρήσει σε ανασχηματισμό μετά από το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ -που ξεκινά στις 28 Φεβρουαρίου και ολοκληρώνεται στις 3 Μαρτίου- αλλά και το νέο κύκλο ελέγχων της τρόικας.

Ο πρωθυπουργός φέρεται να έχει  ολοκληρωμένη εικόνα για τα χαρτοφυλάκια που εμφανίζουν σημαντικές υστερήσεις, καθώς και για τα υπουργικά «δίδυμα» που δεν κατόρθωσαν να συνεργαστούν αρμονικά.

Το Μέγαρο Μαξίμου επιθυμεί να αποφύγει το ενδεχόμενο εισόδου του Ευάγγελου Βενιζέλου στην κυβέρνηση, κι αν εκφραστεί τέτοια επιθυμία από την πλευρά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, τότε ο ανασχηματισμός θα καθυστερεί διαρκώς και οι κυβερνητικές αλλαγές θα γίνονται με το σταγονόμετρο.

Τα σίγουρα του ανασχηματισμού είναι το υπουργείο Υγείας, όπου μάλλον όλα αλλάζουν, και το «σπάσιμο» του Ανάπτυξης. Αλλαγές πιθανολογούνται επίσης στο ΥΠΕΚΑ και στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας ενώ δεν είναι λίγοι κι αυτοί ποι προεξοφλούν έξοδο του Κωστή Μουσουρούλη από το υπουργείο Ναυτιλίας, εν μέρει και για να υπάρξει δυνατότητα εναλλαγής με βουλευτές της ΝΔ που περιμένουννα πάρουν θέση στην κυβέρνηση.

Αμετακίνητο φαίνεται ότι θα παραμείνει το επιτελείο του υπουργείου Οικονομικών . Στη θέση τους θα παραμείνουν κι οι Δημήτρης Αβραμόπουλος, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος ,Νίκος Δένδιας , Πάνος Παναγιωτόπουλος και Γιάννης Βρούτσης.

Από την πλευρά της η ΔΗΜΑΡ δεν επιθυμεί να βγουν από το κυβερνητικό σχήμα οι υπουργοί Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης και Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης, κάτι που προκαλεί δυσαρέσκεια στο κέντρο της κυβέρνησης.

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ