Αρχειο

«Αριάδνη» κατά αδήλωτης εργασίας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
35232-77066.jpg

Ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών καταπολέμησης της αδήλωτης εργασίας, αυστηρότερες ποινές και βαριά πρόστιμα για τους παραβάτες προβλέπει το νομοσχέδιο που προωθεί το υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας για την «Αντιμετώπιση της παραβατικότητας στην Κοινωνική Ασφάλιση και στην αγορά εργασίας και λοιπές διατάξεις αρμοδιότητας του υπουργείου Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας».

Με το ολοκληρωμένο σχέδιο «Αριάδνη» που αποτελεί και τον πυλώνα του νομοσχεδίου, η κυβέρνηση σκοπεύει να βάλει φραγμό στα φαινόμενα παραβατικότητας στον τομέα της κοινωνικής ασφάλισης καθώς θεσπίζεται ένα αυστηρότερο πλαίσιο κυρώσεων για κάθε δημόσιο λειτουργό που εμπλέκεται σε περιπτώσεις παράνομης καταβολής συντάξεων και κοινωνικών παροχών.

Η εφαρμογή του ηλεκτρονικού προγράμματος διασύνδεσης των ασφαλιστικών οργανισμών θα επιφέρει εξοικονόμηση πόρων ύψους 600 εκ. ευρώ, που θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν στη δημιουργία δράσεων που αφορούν στη στήριξη της απασχόλησης και στην αντιμετώπιση της ανεργίας.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ