- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
To WORLD CLASS είναι ο παγκόσμιος διαγωνισμός για την ανάδειξη του καλύτερου bartender στον κόσμο και ο Ιάσoνας Παπαδόπουλος είναι ο ένας εκ των έξι φιναλίστ στον Ελληνικό τελικό. Πρόκειται για μια μοναδική γιορτή της «κουλτούρας του κοκτέιλ», στην οποία διακρίνονται οι bartenders που ξεχωρίζουν χάρη στις γνώσεις τους, την τεχνική τους και τη διαρκή ανανέωσή τους όσον αφορά την τέχνη του bartending. Σε αυτό το πλαίσιο συναντήσαμε και τον Ιάσονα Παπαδόπουλο από το TZIZ Cocktail Bar στα Εξάρχεια, και μας μίλησε εκ βαθέων...για την τέχνη του mixology.
H ενασχόλησή μου στο χώρο του bartending είναι πρόσφατη, ξεκίνησα το 2011, και είναι μια δουλειά που κάνω παράλληλα με τις σπουδές μου. Η φετινή μου συμμετοχή στο Diageo World Class είναι η πρώτη μου και είναι μια πραγματικά ιδιαίτερη εμπειρία! Φέτος ο διαγωνισμός έχει σαν Θέμα το Retro Chic - μία σύγχρονη ερμηνεία της μόδας, της τέχνης και της αρχιτεκτονικής της δεκαετίας του 50’ και του 60, που στον κόσμο των cocktails μεταφράζεται στη δημιουργία κλασσικών cocktails από τις δεκαετίες που αυτά γνώρισαν ιδιαίτερη άνθηση, εναρμονισμένα στις τάσεις του σήμερα. Η θεματική αυτή πιστεύω ότι αναδεικνύει τη θεατρικότητα που κρύβει μέσα του κάθε bartender στον τρόπο που θα παρασκευάσει και θα παρουσιάσει το cocktail του και λειτούργησε καταλυτικά στην φαντασία και τη δημιουργικότητα μου.
Οι σημαντικότερες παράμετροι στην επαγγελματική μου εξέλιξη πιστεύω πως είναι η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ενημέρωση μέσα από συμμετοχή σε σεμινάρια, καθώς και η γνωριμία ανθρώπων -επαγγελματιών ή μη- που έχουν τη δίψα και τη διάθεση να μιλήσουν για το ποτό, ο καθένας από το δικό του πρίσμα και τη δική του εμπειρία.Τον ελεύθερό μου χρόνο συνήθως τον εκμεταλλεύομαι παρέα με καλούς φίλους ανακαλύπτοντας νέα "στέκια", παρακολουθώντας θέατρο αλλά και πολλές καλές και εποικοδομητικές συζητήσεις στα σοκάκια και τα ταβερνάκια της Πλάκας. H δημιουργικότητα που σου παρέχει το επάγγελμα του bartending, άλλα και η επαφή και οι συζητήσεις με τόσο κόσμο είναι ένα συναίσθημα που δε θα άλλαζα με τίποτα στη ζωή μου και είμαι αρκετά τυχερός να το απολαμβάνω στον μέγιστο βαθμό!»
O Ιάσωνας μας έδωσε την συνταγή ενός αγαπημένου του cocktail
Illya Darling
60 ml Tanqueray No. TEN
15 ml lillet rouge
20 ml τσάι από δίκταμο
10 ml σιρόπι μέλι (σε αναλογια 1-1 με απλό σιρόπι)
Ποτήρι: Martini
Μέθοδος: Ανακάτεμα (stir)
Διακόσμηση: Φύλλα φρέσκου κόλιανδρου
Εκτέλεση
Ξεκινώντας αρωματίζουμε το mixing glass με ice-balls από χαμομήλι που έχουμε ήδη φτιάξει, αναδεύοντας απλά τα ice-balls. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα υλικά και ανακατεύουμε καλά. Σουρώνουμε σε ποτήρι martini. Τέλος, παίρνουμε φύλλα από φρέσκο κόλιανδρο και, αφού αρωματίσουμε και με αυτά το ποτήρι μας, γαρνίρουμε.