Αρχειο

Εθνική Ορχήστρα της Γαλλίας

στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

4741-35213.jpg
Δημήτρης Μαστρογιαννίτης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
35136-76835.jpg

Με τον κορυφαίο μαέστρο Βασίλι Σινάισκι και δυο μεγάλους σολίστες, τον βιολονίστα Γιούλιαν Ράχλιν και τον πιανίστα Δημήτρη Σγούρο η Εθνική Ορχήστρα της Γαλλίας έρχεται για δύο νύχτες, με δύο προγράμματα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

25/2: Θα ακούσουμε έργα Ντβόρζακ (Εισαγωγή Καρναβάλι), Σιμπέλιους (Συμφωνία αρ. 1) και Μέντελσον (Κοντσέρτο για βιολί) με σολίστ τον Γιούλιαν Ράχλιν.

26/2: Έργα του Μπερλιόζ (Εισαγωγή από το Beatrice et Benedicte), του Ντβόρζακ (Συμφωνία αρ.8) και του Μότσαρτ (Κοντσέρτο για πιάνο αρ.21) με τον Δημήτρη Σγούρο στο πιάνο.

Η Εθνική Ορχήστρα της Γαλλίας (Orchestre National de France – ONF) μετράει στο ενεργητικό της 80 σχεδόν χρόνια συναυλιών, και συνέδεσε τη φήμη της με τους κορυφαίους μαέστρους και σολίστες του μουσικού σύμπαντος.

Ο Ρώσος Βασίλι Σινάισκι (γ.1947) είναι «ένας μαέστρος που διευθύνει την μουσική με τόση διαύγεια και σιγουριά», όπως έγραψε η εφημερίδα Γκάρντιαν, μετά από συναυλία του στο Λονδίνο και η Λάιπσιγκερ Φοκστσάιτουνγκ, της Λειψίας μετά από συναυλία με την Γκεβάντχάους, σημείωσε ότι «Ο Σινάισκι με την ακρίβεια, την ευαισθησία και την άψογη τεχνική, ακόνισε τις αισθήσεις της ορχήστρας». Χαρακτηριστικό του πως διευθύνει χωρίς μπαγκέτα, με μετρημένες κινήσεις.

Ο λιθουανός Γιούλιαν Ράιχλιν είναι από τους πιο συναρπαστικούς βιολονίστες της εποχής μας. Έκανε την πρώτη του εμφάνιση –και μετά από πολλά βραβεία σε διεθνείς διαγωνισμούς- με τη Φιλαρμονική της Βιέννης και μαέστρο τον Ρικάρντο Μούτι, και ήταν ο νεότερος βιολονίστας που εμφανίστηκε ποτέ με τη διάσημη αυτή ορχήστρα.

Ο Δημήτρης Σγούρος αποτελεί αδιαμφισβήτητα έναν από τους σπουδαιότερους πρεσβευτές της Ελλάδας στο εξωτερικό, το πρωτοφανές ταλέντο του οποίου έχουν αναγνωρίσει στο παρελθόν θρυλικές μορφές της μουσικής 20ού αιώνα, όπως ο Σβιατοσλάβ Ρίχτερ, ο Μστισλάβ Ροστροπόβιτς και ο Κλάουντιο Αμπάντο.

Δευτέρα 25 & Τρίτη 26/2, 20.30

Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης

€19, 35, 50, 70 (Διακεκριμένη ζώνη), 9,50 (Φ/Νέοι/Άνεργοι/ΑΜΕΑ), 13 (65+/Πολύτεκνοι).

Πληροφορίες: 210 7282.333, www.megaron.gr

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ