Αρχειο

Επιστρέφουν στο Δημόσιο 2.000 υπάλληλοι σε διαθεσιμότητα

2.000 δημόσιοι υπάλληλοι που βρίσκονται από τον Νοέμβριο σε διαθεσιμότητα πρόκειται να επιστρέψουν στο Δημόσιο για να καλύψουν κενές θέσεις. Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα τις θέσεις αυτές που προέκυψαν με βάση αιτήματα που έχουν στείλει φορείς για έλλειψη προσωπικού. Πρόκειται για 2.000 θέσεις σε όλο το φάσμα του Δημοσίου που θα καλύψουν υπάλληλοι ιδιωτικού δικαίου, αορίστου χρόνου, δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης διοικητικών καθηκόντων που τέθηκαν σε καθεστώς διαθεσιμότητας λόγω κατάργησης των θέσεών τους.

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

2.000 δημόσιοι υπάλληλοι που βρίσκονται από τον Νοέμβριο σε διαθεσιμότητα πρόκειται να επιστρέψουν στο Δημόσιο για να καλύψουν κενές θέσεις.

Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα τις θέσεις αυτές που προέκυψαν με βάση αιτήματα που έχουν στείλει φορείς για έλλειψη προσωπικού. Πρόκειται για 2.000 θέσεις σε όλο το φάσμα του Δημοσίου που θα καλύψουν υπάλληλοι ιδιωτικού δικαίου, αορίστου χρόνου, δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης διοικητικών καθηκόντων που τέθηκαν σε καθεστώς διαθεσιμότητας λόγω κατάργησης των θέσεών τους.

Οι ρυθμίσεις του υπουργείου προβλέπουν πως σε διάστημα 20 ημερών από την ανακοίνωση των θέσεων οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλουν τις αιτήσεις στις οποίες θα δηλώνουν τους φορείς που, κατά προτεραιότητα, θέλουν να μεταφερθούν.