Αρχειο

Σύλληψη αστυνομικών για εκβιασμό πακιστανού καταστηματάρχη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
35067-76751.jpg

Για παθητική δωροδοκία, απόπειρα εκβίασης και παράβαση καθήκοντος συνελήφθησαν δύο αστυφύλακες, 26 και 31 ετών αντίστοιχα που υπηρετούν στο αστυνομικό τμήμα Καμινίων. Είχε προηγηθεί καταγγελία 31χρονου πακιστανού ιδιοκτήτη καταστήματος τροφίμων και ψιλικών ειδών στον Πειραιά, σύμφωνα με την οποία, οι δύο συλληφθέντες είχαν απειλήσει τον ίδιο και έναν υπάλληλό του με φυλάκιση λόγω υγειονομικών και φορολογικών παραβάσεων που ισχυρίστηκαν ότι εντόπισαν στο κατάστημα, για τις οποίες και συνέταξαν σχετική μήνυση.

Οι δύο αλλοδαποί οδηγήθηκαν στο κρατητήριο και στη συνέχεια οι δύο αστυνομικοί απαίτησαν εκβιαστικά από τον 31χρονο αλλοδαπό το χρηματικό ποσό των 300 ευρώ, προκειμένου να αφεθούν ελεύθεροι. Μετά την άρνησή του για καταβολή των χρημάτων και τη διαπραγμάτευση του ποσού, συμφώνησαν στο χρηματικό ποσό των 200 ευρώ, το οποίο θα λάμβανε ο 26χρονος αστυφύλακας από το κατάστημα του αλλοδαπού την επόμενη μέρα.

Ακολούθησε η καταγγελία του συμβάντος από τον ίδιο αλλοδαπό στην υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων, αστυνομικοί της οποίας, ανέλαβαν την διερεύνηση της υπόθεσης και προσημείωσαν, μετά από συνεννόηση, το σχετικό χρηματικό ποσό.

Το μεσημέρι της Παρασκευής, ο 26χρονος αστυφύλακας μετέβη στο κατάστημα του αλλοδαπού, όπου αφού παρέλαβε τα χρήματα, συνελήφθη από αστυνομικούς της υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων, ενώ λίγη ώρα μετά συνελήφθη και ο 31χρονος Αστυφύλακας για τη συμμετοχή του στην υπόθεση.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά ενώ με απόφαση του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας οι δυο αστυφύλακες τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και διατάχθηκε η διενέργεια ένορκης διοικητικής εξέτασης.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ